Test: SilverStone PF120-ARGB AIO køler

Køling d.  21. november. 2019, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 3630 gange.

Korrekturlæser: Gripen90
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Gripen90

Pristjek på  625,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Design / Layout

 

 


Jeg lægger ud med et af SilverStone's billeder af denne PF120 AIO, og her kan man rigtigt se ARGB lyset i al sin pragt.
 


Her er det et nærbillede af pumpen og køleblokken, den er spejlblank i toppen. Ned ad ripperne i toppen ser det umiddelbart sort ud, men det er her RGB lyset kommer ud fra. Der kommer 2 ledninger ud fra pumpen den ene til Pumpe headeren, og den anden er til RGB lyset.
 


Sådan ser pumpen ud i toppen, og her ser man tydeligt de oplyste skrå trin i kanten og et stort snesymbol i toppen.
 


AIOen's slanger er monteret med 90 grader drejelige plastik vinkler, så de i nogen grad kan dreje ud til siderne. Bunden af kølehovedet er forsynet med et stykke tape, som naturligvis skal fjernes inden man monterer den på CPU'en.
 


Pumpen har en slidse til montering af en af flangerne til enten Intel eller AMD. Her ligger flangen til AMD klar til montering. Man trækker flangen ud og skyder den anden flange ind på plads.
 


Jeg har denne gang valgt ikke at lave et afsnit om monteringen af AIO'en, da det er så simpelt som at sætte en stockkøler ned over den bracket, som bundkortet er født med. Selve køleren kan man montere enten i fronten, i toppen eller på bagsiden af kabinettet. Det eneste man monterer på AMD flangen, er disse 4 dele, som skrues i flangen. Når kølehovedet monteres fjerner man blot tapen og kommer kølepasta på CPU'en og hægter beslagene ned over AMD's bracket. Herefter kan kølehovedet spændes jævnt med de 2 skruer med fjedre. Jeg brugte en skruetrækker til det sidste.
 


SilverStone gør ikke meget ud af selve køleren og det ligner da også en standard 120mm køler.
 


Køleren har lækre 400mm lange gummislanger med sleeving udover. Der sidder også en påfyldningsprop, hvis vandet hen ad vejen skal udskiftes. Fæstepunkterne for slangerne ser ganske solide ud, så de skal nok holde en årrække uden at lække. 
 


Her et kig gennem køleren, og der er et meget stort areal at fordele den kolde luft på.
 


Sådan ser bunden af kølehovedet ud, og selve overfladen ser ganske nydelig ud.
 


Blæseren er udstyret med gummi indlæg i alle hjørner, og der er igen 2 ledninger en til CPU headeren, og en der bruges til RGB lyset. Det er en 120mm blæser, og den er PWM styret mellem 600 og 2200 omdrejninger pr. minut.
 


Sådan ser blæseren ud, når SilverStone fremviser den.
 


Den manuelle kontrol boks har jeg her sat nogle af ledningerne i, og power kan hentes enten fra et Molexstik, eller som her et SATA stik. I den anden ende af boksen, isætter man en af de andre medfølgende ledninger, og herefter forbindes den ledning med ledningerne fra pumpe og blæser. Nu har man så på knappen mærket M mulighed for at vælge mellem 10 forskellige RGB modes. På knappen i midten og i toppen mærket + og - sættes diodernes intensitet. Det er selvfølgelig helt klart bedst at forbinde pumpe og blæser til en adresserbar header på bundkortet, da det giver utrolige mængder individuelle indstillinger.
 


Her er systemet startet, og jeg har ramt et violet sted i det skiftene RGB-lys.
 


Og her lidt grønt/ blåt . Det er også ret nemt at se pumpen er monteret ned over AMD's brackets.


Billeder uden Hwt.dk Logo er hentet hos SilverStone.

 

Testen følger på næste side.