Test: Steelseries Arctis 1 Trådlås Headset

Lyd d.  22. januar. 2020, skrevet af neemos 0 Kommentarer.  Vist: 6867 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: neemos
Oversættelse: jmose

Pristjek på  829,00
Produkt udlånt af: SteelSeries
DK distributør: n/a

Test

 

 


Selve opsætningen af Arctis 1 er super nem, og fra man får pakket headsettet ud af æsken til det er sat til computeren og fungerer burde der ikke gå mere end et par minutter. Når man har downloadet softwaren fra Steelseries, så er det muligt at ændre på lidt småting som hvordan selve equalizeren skal stå i forhold til om det er musik, film eller spil du skal bruge headsettet primært til.

 

Spil

Når det kommer til alt der har med gaming at gøre, så har Steelseries et vist ry at leve op til, og jeg er ihvertfald ikke blevet skuffet over deres Arctis 1 headset. Driverne i Arctis 1 wireless kommer fra det anmelder roste Arctis 7 headset, og det giver selvfølgelig nogle forventninger, men de er blevet fuldt ud indfriet. Lyden er krystal klar og fyldig på en gang og giver en super god følelse af fordybelse når man sidder med lidt mere seriøse og spændende spil.
 


I diverse FPS spil som CS:GO og PUBG har jeg uden problemer kunne høre hvor fjenden er og der er et super godt lydbillede. Selv når eksplosionerne lyder over det hele, er det nemt at skelne imellem de forskellige lyde, og tydeligt høre fra hvilken retning både fjenders skridt og skudsalver kommer fra.

Samtalen med teammates har også været en super oplevelse, specielt for dem i den anden enden. Jeg har fået at vide at det er den bedste lyd de har hørt fra alle de headsets jeg nu en gang har testet, og mange har været imponeret over hvor tæt på min IRL stemme headsettet kommer. Helt i top må man sige, det er sjældent at en headset mikrofon fangers ens lyd så godt som det der tilfældet her. 

Lydisoleringen når det gælder lyde udefra er også super, der kommer ikke det store ind og forurener lyden fra headsettet, og det har været en fornøjelse når man nu har 3 børn der laver ballade, ser youtube og hører høj musik i tide og utide. 

 

Musik

Jeg har testet headsettet ved at lytte til diverse genre i spotify på "high quality" og også her klarer Artics 1 wireless sig super godt. Jeg er fan af musik i dakkedak, dance og trance genren og det er ofte man oplever at gamer headsets har en tendens til at den tunge bas godt kan blive enormt mudret.
 


Men også her klarer Arctis 1 wireless sig utroligt godt og jeg har ingen problemer oplevet når bassen dunker derud af, og det er nemt at høre forskel på de forskellige "instrumenter" i diverse sange. Der er en god dybde i musikken, og igen holder headsettet udefrakommende lyde væk. 

Der er selvfølgelig også blevet testet i en hel masse andre genre, da jeg generelt har en meget bred musik smag, så der er også blevet lyttet til f.eks klasssik guitar, klassisk musik og rock samt pop, og over hele linien klarer Artics 1 wireless sig super godt, Musikken er klar og der er ikke noget mudder i lyden og generelt har jeg en oplevelse af at lydbilledet står enormt klart. 

En lille detalje jeg fangede som jeg oftest ikke kan høre, er ved diverse piano musik stykker, der har det været muligt at høre fodpedalerne. Oftest fanger de fleste headsets ikke disse "finere" detaljer, som bare giver en ekstra dybde til den musik man lytter til.

 

Komfort

Yderst komfortabelt headset, det er dejligt let, og passer perfekt til min hovedform ( jeg er temmelig standard når det kommer til størrelse). Det er et dejligt let headset, som gør det noget nemmere at tage med rundt på farten hvilket er tanken med dette headset. Mikrofonen kan selvfølgelig tages af, så man ikke ligner gamertossen der har taget sit overdimensioneret headset med på farten.

Selv ved meget lange sessions har jeg ikke oplevet det store pres på ørene eller andre ting som kan genere. Dog er der en ting, selve ørekopperne er ikke de dybeste, så mine ørerflipper snitter lige akuret inde i hvis jeg ikke får placeret headsettet helt perfekt. 

 

Samtale

Som jeg skrev tidligere, så er clearcast mikrofonen exceptionel god og nok den bedste jeg har prøvet i de mange tests jeg har udført af alverdens headsets. Jeg har fået enormt positive tilbagemeldinger fra dem jeg har snakket med, både in-games, på TS eller over opkald, at min stemme er utrolig klar og lyder "utroligt meget som mig" uden nogen form for deformation af min stemme.På næste side kommer konklusionen.