Test: Steelseries Apex Pro TKL Keyboard

Styre-enheder d.  12. december. 2019, skrevet af neemos 2 Kommentarer.  Vist: 6965 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: neemos
Oversættelse: donto

Pristjek på  1599,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design

 

 


Her ser vi Apex Pro TKL fra Steelseries i hele sin pragtfulde herlighed. Første indtryk af både design og layout er yderst positivt og man føler man står med et gedigent stykke håndværk i hånden.
 


Apex Pro TKL er udstyret med Steelseries egne Omnipoint switches, som på alle måder føles som f.eks Cherry MX red's. Eneste forskel er at Omnipoint switchen er markant hurtigere i dens aktuation af tasten. Det er vil være muligt at skifte keycaps på Apex Pro TKL, da det er samme form som Cherry's.
 


Selve keycappen er lavet i plast og RGB lyset i tastaturet lyser igennem. Jeg har valgt at skyde dette billede i sort/hvid da det giver et bedre syn på hvordan selve overfladen af tasten ser ud. Den har en behagelig tekstur, som gør at din finger ikke så nemt glider af tasten midt i en heftig ildkamp.
 


Selve underpladen på tastaturet er lavet i grå aluminium, og føles og ser super godt ud. Her er det et billede fra Steelseries, hvor de har afmonteret alle switches og keycaps så man kan se selve underpladen.
 


Hvis vi ellers kigger på resten af tastaturet, så har vi i øverst i højre hjørne en OLED skærm, som kan bruges til at vise diverse info. Det kan være alt fra volumen, lysstyrke eller hvornår en tast aktiverer, det er nemlig muligt selv at bestemme hvad der skal vise på skærmen. Du kan sågar have et HwT.dk logo stående derpå, hvis det ønskes. Lige ved siden af sidder Multimedie knappen, som bruges til at skrue op og ned for volumen, eller op og ned for hvad man nu har valgt der skal være i den funktion. Knappen er lavet af metal, og er inddelt i små hak som gør det nemt at justere lige til hvor du vil. Trykker man knappen ned, så muter den f.eks lyden. Lige under, sidder pause / play knappen hvis du har sat det hele op som multimedie kontrol, den kan dog tildeles andre funktioner i softwaren fra Steelseries, ganske som alle andre taster også kan.
 


Lige under OLED skærmen finder vi 6 taster, som har de funktioner man normalt kender, men som også fungerer som makro taster. Du har altså her mulighed for at programmere tasterne til at fungere præcis som du ønsker, så står du og skal lave en svær tastekombination in-game, så kan du lave en makro for den. Super nemt at gå til via Steelseries egen software, som vi kigger på lige om lidt.
 


Til venstre for OLED displayet, finder vi 4 taster med dobbelt funktion, først har de den normale funktion som F-knap. Men F9 fungerer også som profil vælger, da du kan have flere forskellige profiler liggende på dit tastatur. F10 fungerer som "on the go" macro editor, altså kan du lave en lynhurtig macro hvis du står og har brug for en du ikke lige har fået kodet ind på tastaturet. F11 og F12 fungerer til at øge/sænke belysningen i dit Apex Pro TKL tastatur.
 


Øverst til venstre, på bagsiden, finder du en USB port, som kan bruges til opladning eller sætte din mus eller headset til, så du ikke skal have ledninger hele vejen over til din computer. Steelseries har fundet på en god lille løsning her, og de har ovenikøbet udstyret den med lys, så man ikke skal stå og rode i mørket til et LAN.
 


På bagsiden er der lavet så man kan trække ledningerne til tastaturet 3 forskellige vej, ud til højre, venstre og i midten.
 


Der er selvfølgelig også lavet fødder så du kan hæve vinklen på tastaturet. De er beklædt med gummi, så selvom du bruger dem, så skrider tastaturet ikke selvom man går til det.
 


Den nederste del af tastaturet har selvfølgelig også gummi fødder for at sikret at tastaturet bliver stående.
 


Der følger også en magnetisk håndledsstøtte med, super behagelig, og beklædt med en form for gummi der gør at den føles ganske behagelig.


På næste side tager vi et kig på softwaren der følger med til Apex Pro TKL.

 

 

bamselinen
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-12-2019 13:30:34
Svar/Indlæg:
2145/218

Jeg er ihvertfald glad for mit det kører bare

 neemos
 
Chefredaktør
Tilføjet:
12-12-2019 18:37:55
Svar/Indlæg:
1126/307

det er et super awsome tastatur, det er helt sikkert