Test: GIGABYTE 1660 Super Gaming

Grafikkort, NVIDIA  d.  23. december. 2019, skrevet af SDK 2 Kommentarer.  Vist: 9156 gange.

Korrekturlæser: morra19
Billed behandling: SDK
Oversættelse: morra19

Pristjek på  2049,95
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Fourcom

Design / Layout

 

 


Trenden indenfor grafikkort er fortsat, at male kortene helt eller næsten helt sorte med grå eller hvide accenter. Vil man have farver, må man gå efter et kort med RGB lys og der igennem vælge den farve man vil have.

Dagens testkort fra GIGABYTE følger denne trend, kort og blæser er næsten helt sort, brudt op af få detaljer i grå og hvid. WindForce 3X køleren har 3 stk. 80 mm blæsere. De er optimeret til støjsvagt airflow og GIGABYTE kalder dem 3D active fans - de har en forhøjet trekant på bladtipperne, hvilket skulle forbedre airflowet. Heatsinken er tredelt som vi har set på mange andre WindForce kort og de tre heatpipes rør direkte ved GPU’en. Dette er en overraskende highend køler, til en GPU som hovedsageligt henvender sig til budget gaming.
 


Dette GIGABYTE kort er lidt mindre end mange andre WindForce modeller. Dette betyder blandt andet, at det kan sidde i mindre kabinetter og derfor egner sig til opgradering af ældre maskiner. Målene er 280 x 116 x 40 mm LxBxH.  
 


På siden af kortet er der GIGABYTE logoet, som er LED oplyst og understøtter RGB (16,8 mio. farver). Farver kan man styre med den medfølgende software, så man kan tilpasse kortet sit farve tema.
Ligesom mange andre kort på markedet så har WindForce køleren et semi-passivt fan design. Det betyder i praksis, at kortet kører passivt i 2D og 3D indtil en vis temperatur er nået, hvorved blæserne så går i gang. Dette kan indstilles via den medfølgende software, men per standard går blæserne i gang ved ca. 60°C. 
 


Lidt overraskende for et kort af denne type, er der også monteret en bagplade. Bagpladen er lavet i plastik hvilket jeg ikke har set før, men denne løsning virker egentlig ganske fornuftigt. Der er naturligvis ingen SLI port, da de færreste NVIDIA kort er udstyret med disse nu om dage.
 


GIGABYTE har valgt et 8-Pin PCI-E strømstik til kortet. Dette virker overkill til GTX 1660 Super chippen, men som vi skal se senere er der en masse at hente med en omgang overclock, så måske er det ikke helt ved siden af.
 


Af outputs finder vi 3 DisplayPort 1.4 samt et HDMI 2.0b. Der understøttes 4 skærme, så alle portene kan komme i brug.

 

 

gasolin
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-12-2019 11:58:28
Svar/Indlæg:
5207/599

Hvorfor bruger i så gammel en driver, der er kommer 2 studio driver og 3 game ready driver som er nyere 

 
SDK
 
Redaktør
Tilføjet:
24-12-2019 16:24:52
Svar/Indlæg:
567/108

Det kommer sig af, at artiklen er påbegyndt omkring d. 20 nov. Blev færdig omkring d. 10 dec og først er udgivet nu 🙂

God Jul