Test: Fourze GK 110 Keyboard

Styre-enheder d.  05. marts. 2020, skrevet af neemos 8 Kommentarer.  Vist: 5259 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: neemos
Oversættelse: donto

Pristjek på  599,00
Produkt udlånt af: FOURZE
DK distributør: Fourcom

Test

 

 

Tastaturet er blevet testet i mit daglige virke som skribent her på HwT.dk samt i diverse spil. Blandt spillene kan nævnes titler som PUBG, CSGO, Raft og Stellaris.


Design
Designet er holdt i pænt sort og ganske neutralt, måske en anelse for neutralt til min smag. Fonten man har brugt på tastaturet heller ikke lige min personlige smag, og jeg synes ting som FN, ctrl og print tasten er holdt i alt for stor font størrelse, i forhold til størrelsen på den font man har brugt på resten af tastaturet. Men bortset fra det, så er det som skrevet et ganske pænt og neutralt TKL tastatur.

Bagsiden er tastaturet og holdt pænt og rent, med gummifødder i hvert sit hjørne, og som noget man faktisk ikke ser så ofte, som vi ville ønske, så er fødderne til at øge højden beklædt med robust gummi.


Ergonomi
Helt generelt set er Fourze GK110 ganske komfortabelt, det er som de fleste tastaturer nu en gang er, når vi snakker mekaniske blå clicky kontakter. Jeg kan desværre ikke lige umiddelbart finde noget info på aktiveringslængden eller kraften, så jeg må komme med et kvalificeret gæt.

Umiddelbart føles kontakterne ganske lette, så mit bud vil være vi er på 35-40g i modstand, hvilket føles ganske behageligt, når man skal være hurtig in game eller skal skrive på tastaturet. Selve aktiverings højden er ikke så lang igen, så mit bud vil være omkring de 2.0 mm, men det er bare et gæt, omend et nogenlunde kvalificeret gæt.

Gummifødder på bagsiden af GK110 sørger for at tastaturet står robust fast på bordet, selv ved heftig aktivitet. Fødderne til at justere højden gør, at man kan få en rigtig fornuftig vinkel på tastaturet, så man ikke får overbelastet håndledene ved længere sessioner.


Kontakterne
Kontakterne der er brugt i GK110 er Jixian Blue clicky kontakter, og de er som blå kontakter nu en gang er. De har et fornuftigt og behageligt klik når der aktiveres, og følelsen er ganske behagelig under både gaming og skrivning.

Jeg har aldrig prøvet kontakter fra Jixian før, og umiddelbart er der en lille kradsen langs siden i selve kontakt huset. Det kan føles lidt som om der er en smule støv eller meget fint sand i selve huset, men det er virkelig kun hvis man mærker efter, og jeg tvivler på at de fleste vil opdage det. Men, det er nok til at én som undertegnet, der har med en del tastaturer at gøre, godt kan mærke det. Så er man meget følsom med sine kontakter, så ville jeg lige prøve tastaturet inden jeg gik ud og købte det.

Men ellers føles de ganske godt, de har en lækker aktiverings kraft og en aktiveringslængde der passer perfekt til disse tester. Men det er meget individuelt, hvad man kan og ikke kan lide når det kommer til mekaniske tastaturer, så ud og prøv det IRL og se om det er noget for dig.


Gaming
Fourze GK110 har været været en lidt anderledes fornøjelse at game på, da jeg som sagt ikke har prøvet lige disse kontakter før, men ikke desto mindre har det også været en fornøjelse. Tastaturet reagerer hurtigt og præcist, også når det går stærkt.

Komforten er god under både gaming og arbejdsrelateret opgaver, og selv ved lange sessioner har jeg ikke oplevet nogle problemer. Det eneste jeg ville ønske der var inkluderet i pakken, når nu det er et mekanisk tastatur, er en håndledsstøtte, simpelthen fordi at mekaniske tastaturer af natur er ganske høje.

Men helt generelt har det været en god oplevelse at teste GK110 tastaturet, og jeg håber at Fourze forsætter ned af denne vej og nøje overvejer deres næste skridt. Træder de rigtigt, er jeg slet ikke i tvivl om at de kan blive et stort brand på den danske og internationale gaming scene.

 


På næste side kommer konklusionen.

 

 

hatafdild
 
Superbruger
Tilføjet:
06-03-2020 01:43:58
Svar/Indlæg:
68/15

Nu har jeg ikke selv prøvet Jixian kontakterne, men har prøvet en del andre. Jeg tænker lidt at prisen på 599,- er lidt høj, taget i betragtning af man tit og ofte kan få tastaturer med cherry kontakter til samme pris. Stod jeg selv og skulle vælge mellem et tastatur med cherry kontakter eller et med (relativt) no name kontakter, og de kostede det samme, er der ingen tvivl om hvad jeg vil vælge.neemos
 
Chefredaktør
Tilføjet:
09-03-2020 18:17:50
Svar/Indlæg:
1099/305

Det er jo smag og behag... jeg er personligt af de opfattelse at Cherrys taster ikke er så gode igen.... der er kommet andre og bedre på markedet.

Disse er nogenlunde tilsvarende til Cherrys, og derfor anser jeg dem som jævnbyrdige, derfor synes jeg at det er et en fornuftig pris på et TKL board ifht. det danske marked.hatafdild
 
Superbruger
Tilføjet:
09-03-2020 21:54:03
Svar/Indlæg:
68/15

Af nysgerrighed vil jeg gerne høre hvilke switches skulle være bedre end Cheerys :)Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-03-2020 02:19:54
Svar/Indlæg:
5464/1188

#3 Den er nem nok for mig, det er Logitechs GL Taktil på deres (og mit) Logitech G915 😉.

Men det er en smagssag lige som looket på tøj, mode, hatte, jordbærsyltetøj osvhatafdild
 
Superbruger
Tilføjet:
10-03-2020 02:26:06
Svar/Indlæg:
68/15

Logitechs har jeg endnu ikke prøvet. Jeg tænker ikke så meget på deres "feel" men holdbarheden. På alle keyboards jeg har haft, der ikke havde cherry switches, begyndte individuelle taster at dø relativt hurtigt. Bevares det gør cherrys også, men ikke med samme (alarmerende) hast som mange andre imo.Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-03-2020 02:28:09
Svar/Indlæg:
5464/1188

Har ikke haft en død tast på mit G915 endnu, men selvf. kan det ske. Selv en Rolls Royce kan gå i stykker!neemos
 
Chefredaktør
Tilføjet:
10-03-2020 07:37:20
Svar/Indlæg:
1099/305

Efter at Cherry mistede deres patent, så er markedet eksploderet.

Her er en video der meget godt viser hvad jeg mener :)

https://youtu.be/wo3vQ2BfDa4

Dog er det hovedsageligt kendte brands og ikke de helt dyrere specielle som zealios og panda som er markant dyrere.

 

Det er noget vi kommer til at dykke lidt mere ned i her på HwT i fremtiden :)BPM
 
Senior Skribent
Tilføjet:
10-03-2020 20:56:30
Svar/Indlæg:
212/2

Razer Blackwidow med deres egen green keys det er noget der holder og er i min optik langt bedre end nogen cherry keys og jeg købte mit for cirka 5 år siden og det virker stadig perfekt :)