Test: GIGABYTE AORUS M.2 NVMe Gen4 2TB SSD

Solid state disk d.  16. december. 2019, skrevet af Renissen2 1 Kommentarer.  Vist: 5890 gange.

Korrekturlæser: The Boss
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: The Boss

Pristjek på  2962,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Distributør - Link

Test

 

 

Testmaskinen består af :

AORUS X570 AORUS PRO BIOS F10a
AMD RYZEN 5 3600X
2 x 8 GB G.Skill Sniper X 3400 MHz
ASUS ROG STRIX Geforce RTX 2070 OC 8GB
AORUS NVMe Gen4 SSD 2 TB
Cooler master G750M


Programmer:
ATTO
Crystal DiskMark 6
AS SSD
Anvil Disk Util's
Windows 10 Pro x64

 

Jeg sammenligner ganske unfair med Samsungs 970 EVO PLUS på 500GB. Men det giver et godt indtryk af hvor meget der vindes med denne SSD på PCIe 4.0. Endvidere sammenlignes der med AORUS NVMe Gen 4 1 TB SSD'en.
 

 


Her ses de aktuelle testresultater som er mere detaljeret vist i grafisk form herunder.
 

 

ATTO

ATTO er det program producenterne oftest henviser til, når de skal opgive læse- og skrivehastigheder. Programmet bruger komprimerbare data, hvilket alt andet lige vil give højere hastigheder og dermed en højere score ift. tilfældige data fra en harddisk.
 I attotesten ser vi AORUS M.2 2 TB SSD'en være suveræn på læsningen og skrivningen. Både skrivning og læsning er udviser relativt stabile hastigheder når de er nået op på maximum og kun i læsetesten ser vi et dyk omkring 4700 MB/s den kommer dog hurtigt op på maximum igen.
 

 

Crystal DiskMark

Crystal DiskMark bruger ukomprimerbare data, så derfor kan der være stor forskel på resultaterne ift. ATTO, især på skrivehastigheden. Her ser man ofte ydelsestab for SSD'er der anvender komprimeringsalgoritmer, da de først skal opdage at data ikke kan komprimeres og dernæst finde ud af, hvad de skal stille op med dem.
 I denne test klarer AORUS 1 TB SSDén sig ganske hæderligt og placerer i toppen af den sekventielle test, Her kan 2 TB udgaven ikke rigtigt følge med hverken i skriv eller læs.Det går igen straks bedre i både 4K og 4K QD32 testene hvor den er helt i toppen. Samme resultater ser vi i skrivetesten og også her ser vi AORUS score i toppen. Det er så lidt pudsigt at se 4K Q8T8 skrive testen for her vinder Samsung 970 EVO PLUS.
 

 

AS SSD

Programmet bruger ligesom Crystal DiskMark ukomprimerbare data, så resultaterne bør ligne CrystalDiskMark.
 Da jeg "kun" har Samsung 970 EVO PLUS at sammenligne med er det klart at den kommer ind på en andenplads i alle tests og så alligevel ikke helt. I 4K-64third testen er det Samsung SSD'en der løber med sejren, så generelt er den nye AORUS NVMe 1 TB ikke særligt begejstret for 4K testene. Nu bliver den dog overgået af denne 2TB SSD i samme mærke og den klarer 4K skrivetestene i flyvende stil. I læsetesten er 1 TB SSD'en dog stadig foran 2 TB udgaven den sekventielle test.
 

 

Anvil Storage Utilities

Anvil programmet baserer sine målinger på IO Meter, der er det tætteste man kommer på en industristandard inden for test af harddiske og SSD'er.
 Også i Anvil's Storage Utillities Scorer AORUS NVMe Gen4 selvfølgelig højest igen, og 2 TB SSD'en yder i skrivetesten lige et lille stykke højere end 1 TB SSD'en.
 

 

IOPS

IOPS tallene fortæller hvor mange gange i sekundet SSD'en, er i stand til at skifte mellem opgaverne. Jo højere tal jo bedre. Det har især betydning hvis du skal håndtere store filer.
 I IOPS testen yder AORUS ganske udmærket og løfter baren et pænt stykke opad i forhold til hvad NVMe M.2 SSD'er ellers har kunnet præstere. AORUS NVMe Gen4 2TB tager rigtigt fat i skrivetesten.
 

 


 


 


IOPS tallene for læs, skriv og kombineret læs/skriv ser meget fine ud og ligger et pænt stykke over hvad vi ellers har set andre PCIe NVMe M.2 SSD'er ligge på.

 

 

Audiopython
 
Ny Skribent
Tilføjet:
24-05-2020 23:00:04
Svar/Indlæg:
10/0

har i prøvet og køre en masse data på den disk (over 55%) og så kørt benchmarks igen? 

ved corsair mp600 serien har et problem med nogle diske hvor de komplet mister performance så snart du rammer et hvis threshold af data på disken, og hvor man manuelt er nød til og køre trim på disken for og få performance op på et nogenlunde niveau igen.

link: https://forum.corsair.com/v3/s...