Test: Logitech Cordless Desktop MX3200 Laser

Styre-enheder d.  01. januar. 2007, skrevet af JacobHL 0 Kommentarer.  Vist: 15556 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: Logitech
Håndledsstøtten på tastaturet virker rigtig godt syntes jeg, og det er afslappende at sidde ved. Personligt sidder jeg med bunden af håndoverfladen på bordet, og selve håndfladen hviler på håndledsstøtten når jeg skriver. Håndledsstøtten virker som ret blødt plast, og der er små huller ned i den. Om det er til antibakterie teknologien eller blot for komfort ved jeg ikke, med det virker lækkert at sidde ved.Knapperne på tastaturet er også bløde at trykke ned, men de larmer en del når man bruger tastaturet.
Jeg vil ikke sige de larmer mere end et standard tastatur, men de larmer lidt anderledes, og det er nok en af de værste ting ved tastaturet vil jeg sige. Til tastaturets forsvar vil jeg nævne at jeg er ret støjallergisk, og at jeg normalt bruger et Logitech UltraX tastatur med flade bærbartaster, så det er muligt at min subjektive vurdering af larmen ikke er noget du vil bemærke.Rent stilmæssigt er både tastatur og mus gennemført sorte, og de er rigtig pæne syntes jeg.
På tastaturet er der i toppen en masse medie genvejstaster til lyd og musik.
Som nævn før er der en zoomslider på venstre side af tastaturet, og den fungerer rigtig godt. Jeg har ikke benyttet mig særlig meget af den, men hvis man vil zoome lidt ind i et dokument er den meget praktisk. Der er også to zoomknapper på musen.
Dog syntes jeg at zoomslideren er lidt irriterende placeret, for flere gange i løbet af min test ramte min lillefinger nemlig zoomslideren på tastaturet, og den begyndte at zoome ind/ud. Dette er også irriterende i spil, da dette betød at den skiftede imellem våben. Dette fænomen var dog værst i starten, så det er muligvis en tilvænningssag.
Ved siden af zoomslideren er der genvejstaster til søgning, lukke et vindue ned og den førnævnte "DocFlip".
Der er også genvejstaster til Word, Excel og lignende, nogle af dem placeret på F tasterne. For at aktivere disse genvejstaster er der heldigvis ikke en "FLock" knap som skifter imellem F1-12 og genvejsfunktionerne, men derimod en FN knap som man kender fra bærbare. Denne er placeret imellem højre Alt og Ctrl, og fungerer rigtig godt. Dette betyder dog at man må give afkald på højrekliksknappen på tastaturet, men det er vel de færreste der bruger den.Musen har frem og tilbage knapper på tommelfinger siden af musen, og til venstre for venstreklik knappen er der zoom ind og ud knapper, samt en søge knap.

Musen glider også godt, og den har en god ergonomi syntes jeg. Der er en lille kant af knapper til venstre for pegefingeren der er lidt høj, men den irriterer ikke. Musen glider fint på min egen Steelpad QcK, uden særlig meget modstand. Det skal også nævnes at musen ikke vejer særlig meget, og min egen MX1000 i forhold til er virkelig en sværvægter.
Det eneste reelt negative ved musen er nok den plastikklap der er foran batterierne under musen. Den er nemlig ret løs, og musen laver en hul plastlyd når man løfter musen og sætter den ned igen. Det virker meget billigt og giver ikke et indtryk at man sidder med en virkelig lækker mus. Ud over plastikklappen er der dog ikke noget reelt negativt at sige ved musen, ud over en lidt høj kant ved knapperne til venstre for venstreklikknappen.