Test: ASUS ROG STRIX GO 2.4 Wireless headset

Lyd d.  30. marts. 2020, skrevet af Monberg75 0 Kommentarer.  Vist: 5917 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Monberg75
Oversættelse: jmose

Pristjek på  1349,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test

 

 

Så er vi kommet til test sektionen, hvor jeg vil prøve at beskrive de forskellige ting ved headsettet. Vi kommer forbi komforten, lyden og optagelsen fra mikrofonerne.

 

Komforten:

Selve headsettet sidder faktisk rigtig godt på hovedet. Ørepuderne er gode og bløde, og det samme gælder hoved puden på selve bøjlen.
 


På hoved puden er der printet et ASUS ROG slogan, så man ikke er i tvivl om hvem der har lavet headsettet.
 


Selve bøjlen inde i puden er faktisk det stål bånd, som man også ser i udtrækket. Det er ganske fint, at der ikke er gjort meget mere ud af det.
 


 

Lyden:

Jeg startede med, at lytte til noget musik. Det synes jeg faktisk lød ret godt, der var godt med detaljer med i musikken, og god dybde i bassen. Man kan jo justere en masse i softwaren, så man kan godt få det meste musik til at lyde helt hæderligt. Langt fra imponerende i mine ører, men hæderligt.
 


Så kommer vi til gaming lyden, og der er jeg ikke specielt imponeret. Jeg spiller primært FPS spil som Rainbow Six, og...

Selvom jeg har slået alt fra i softwaren, får jeg en ret indelukket og begrænset lyd. Jeg lytter specielt efter små detaljer, og de er ikke så fremtrædende, som jeg gerne vil have dem. De er ikke så tydelige, som man ville forvente af et gaming headset, det samme gælder så eksplosioner og andre dybe kraftige lyde. De virker som om de er for kratige og buldrende. Det er ikke specielt imponerende. 

Jeg har desværre ikke en mulighed for, at teste headsettet med kabel, da jeg ikke ejer et stykke hardware med 4 polet tilslutning. Så her mangler man virkelig en splitter. Også så man kan spille videre, selvom man løber tør for strøm.
 


 

Mikrofonen:

Mikrofonen er en svanehals mikrofon af en ret kraftig kvalitet. Den bliver siddende hvor man sætter den.
 


Den er nem at tilpasse ud for munden.
 


Jeg har her lavet en lille lydoptagelse af de to mikrofoner, med og uden baggrundsstøj. Som man kan høre, så fungerer den aktive støjfjernelse ufatteligt godt. Det er det første headset jeg har prøvet, hvor den er SÅ effektiv. Man kan stort set ikke hør musikken i baggrunden, kun med den indbyggede mikrofon, som er langt fra lige så god som den på bommen.

Bemærk også, at det aktive støjfilter ikke virker når man bruger kabel, det er kun aktivt når man bruger den trådløse forbindelse.
 

 


På sidste side kommer konklusionen.