Test: QPAD MK40 Membranical keyboard

Styre-enheder d.  10. januar. 2020, skrevet af Gripen90 0 Kommentarer.  Vist: 4251 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Gripen90
Oversættelse: jmose

Pristjek på  349,00
Produkt udlånt af: QPAD
DK distributør: n/a

Layout / Design

 

 

Ved første øjekast og da jeg stod med tastaturet i hænderne tænkte jeg wauw. En udtryk som ellers ikke tit bruger, men i dette tilfælde var jeg virkelig overrasket.
Det er et flot matsort tastatur med en flot aluminiums trim kant hele vejen rund. Det udviser et stilfuldt design og som jeg tror vil appellere til de fleste.
 


Det er selvfølgelig med nordisk layout og de velkendte knapper og nogle helt nye og andre igen med dobbeltfunktion, som er meget kærkommen.
 


Tastatureret vejer ca. 1 kg, så det er et der bliver stående på bordet og ikke blot kan rykkes ved en pludselig bevægelse og det kan jeg god lide.
 


Tasterne er en hybrid mellem membrand og mekaniske taster, og det er første gang jeg forsøger mig med sådanne taster, så jeg er meget spændt på at tage det i brug.
 


Af nye taster finder man en "RGB" knap som foruden den velkendte FN knap hjælper med til "RGB" belysningen af tastaturet og justering af lysstyrken.
 


Et stort kritik punkt skal dog lyde til QPADs markedsføringsafdeling for misvisende beskrivelser der vildleder folk, og det bryder jeg mig ikke om. Som ved DX30 musen hvor der skulle være RGB modes, så var disse ikke at forefinde og med MK40 hvor QPAD kalder det et RGB tastatur, så passer det altså heller ikke. MK40 har 3 farver ! RGB plejer at stå for RED, GREEN, BLUE - det ENESTE blå på dette tastatur er de små LED indikatorer for NUM LOCK, CAPS LOCK og WIN LOCK.
 


Ellers så tilbyder tastaturet 3 grundliggende farver. Et i rødt, et i grønt og et i hvad skulle være gult, men som mere ligner en lemon farve. Det er er hvad der findes af "RGB" farver på dette tastatur. Der er ingen rainbow effekter eller deslignende at finde. Jeg anbefaler, at QPAD omskriver RGB til backlit multi colours i stedet for. Som det kan ses på de følgende billeder kan tastatures indstilles med en baggrundsbelysning i rød, grøn og lemon farve. Et tryk på "RGB" tasten skifter i mellem farverne og slukket. Med FN tasten og et tryk på pil op eller ned kan man justere lysstyrken i 3 niveauer. Foruden de 3 farver kan de også indstilles i 3 modes - Breathe - Cycle - Static og så off/slukket.
 


Det sidste kritikpunkt skal lyde i forhold til håndledsstøtten. Altså QPAD vi skriver 2019 og nu 2020, da duer det ikke at man skal skrue det fast. Man kunne have brugt magneter eller skulle der spares, så i det mindste kraftige plastikklammer, der lige er til at klipse af og på. Folk vil ikke sidde med en skruetrækker for at tage håndledsstøtten af i tide og udtide.