Test: QPAD MK40 Membranical keyboard

Styre-enheder d.  10. januar. 2020, skrevet af Gripen90 0 Kommentarer.  Vist: 4370 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Gripen90
Oversættelse: jmose

Pristjek på  349,00
Produkt udlånt af: QPAD
DK distributør: n/a

Testen.

 

 


Som ved alle perifale enheder, så er indtrykket i højgrad subjektivt om et produkter passer i hænderne på en eller ej. Det er først ved længere tids brug man får en fornemmelse af om det passer til en eller ej. Hvis jeg tager udgangspunkt i det rent optiske af hvad jeg ser, så vil jeg nærmest sige, at jeg er en smule småforelsket i hvordan dette tastatur ser ud. Det matsort med aluminium-magnesium trim ser bare elegangt og enkelt ud. Vægten i tastaturet er fremragende og det bliver liggende fast på sin plads.
 

Ergonomi.
Til mine hænder og håndled da passer tastaturet i højden som fod i hose og jeg har ikke fundet det nødvendigt at skulle anvende håndledsstøtten eller højdejustere tastaturet. Jeg vurderer selv, at have en mellem størrelse hænder og de hviler fint og behageligt på kanten. På intet tidspunkt har jeg følt at det har været svært at nå nogle taster ved brug af 10 finger systemet og skrivningen har gået som smurt uden slåfejl. 
Jeg havde ikke brug for den medfølgende håndledsstøtte hvortil jeg dog stadig synes, at man slipper over hvor gærdet er lavest med en løsning, der er baseret på at skulle skrue det sammen.
 

"RGB".
Ja det er jo ikke RGB man finder, og ændre QPAD denne beskrivelse til backlit multi colour ligthing i stedet for, så kan jeg se igennem fingrene med det. Man får 3 farver som sagt at vælge imellem, hvor alle kan justeres i lysstyrke. Jeg sætter på pris på at lyset er der, da det unægtelig gør det nemmere at finde tasterne i mørket.
 

Tasterne.
Jeg er super overrasket over disse membranical taster, de føles både lette og bestemte på samme tid. Jeg kan godt lide den taktile føling efterfulgt at en blød membran bund, som man knap nok når at mærke for at fjederen bringer tasten på vej op igen. Det er virkelig en behagelig fornemmelse for fingerspidserne og jeg ville kunnde sidde og skrive i timevis uden at føle træthed i fingerspidserne eller leddene.  Jeg har selv mekanisk og membran tastaturer og jeg foretrækker membram, da det ikke er så hårdt for ens fingre hvis man sidder og skriver meget. Modsat kan jeg godt lide den feedback det mekaniske tastatur giver og den tilfredsstillende klikke-klakke-klik lyd det laver - som dog kan være en kæmpe irritationsmoment for andre end en selv, da de ikke just er stille.
De membranical taster tager de positive elementer fra hver tastetype og fusionerer dem til både en behagelig stille klik lyd samtidig med den tilfredsstillende følelse af at trykke på en knap der respondere prompte.
 

Daglig brug og spil.
Jeg har haft fornøjelsen af at benytte MK40 i et par uger nu, og det er med vemod at det skal returneres. Det har konkurret med mit Logitech Ultra Flat X, Microsoft Sidewinder X6 (membran) og Kingston HyperX Alloy FPS Cherry MX Blue (mekanisk) 
Til kontorbrug, surfen på internettet og lange skrive seancer, da har QPAD MK40 været en sand fornøjelse at bruge. Det at kunne trykke på tasterne og blive belønnet med et sagte og bestemt klik er yderst tilfredsstillende at lytte til - ikke destomindre påskønnes det af min bedre halvdel, som nok mange en gang har været tæt på at midste temperamentet, når vi har siddet i samme rum og jeg gladeligt har klapret rund på Cherry MX Blue taster som ikke just er stille. Derfor er det bandlyst at spille om natten på mit HyperX Alloy FPS. MK40 har selv ikke skabt sådan et problem og jeg har kunne nyde den taktile modstand efterfulgt af en klik uden klager.

Til spil har QPAD MK40 været en suveræn kompagnon uanset om det er FPS, RPG eller simulationer. Det har reageret responsivt og pga. den bløde membran bund er hverken fingre eller led blev trætte efter timevis af spilseancer, ja 4-5-6 og øhmm selv 9 timer har ikke været noget problem overhovedet. Faktisk har jeg oplevet at ved bilsimulationer hvis ikke man bruger et joypad, så er membran og membranical tasterne langt at foretrække over mekaniske, da man har en bedre føling med tasterne når der skal drejes blødt langs en kurve. 

WIN LOCK tasten er kærkommen, idet at man kan deaktivere WIN tastens funktion direkte på tastaturet, så man ved et uheld ikke bliver sendt retur til skrivebordet under en voldsom ildkamp med fjenden. Anti-ghost funktionen fungerer sublimt, og der har ingen problemer været med at trykke 6-7 taster ned samtidig.
Generelt så har oplevelsen med QPAD MK40 været en sand fornøjelse og derfor er det med vemod at jeg skriver disse sidste tastetryk på tastaturet inden det skal sendes retur. Jeg synes, at QPAD har fat i noget af det helt rigtige her mht tastaturer og glæder mig til at prøve andre modeller fra dem.