Test: MSI Radeon 5700 Mech

Grafikkort, AMD/ATI d.  13. april. 2020, skrevet af SDK 0 Kommentarer.  Vist: 7808 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: SDK
Oversættelse: jmose

Pristjek på  2600,00
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: Proshop.dk

Test

 

 


Følgende test setup/maskine er benyttet til testen af kortet:
 

  Model

Hastighed/Driver

Operativsystem Windows 10 Pro  
Processor AMD R5 3600X 4250 MHz
Bundkort ASRock X570 Pro  
RAM Corsair Venegance 3200 MHz 
Strømforsyning Corsair AX1200i 1200 watt
Kabinet Corsair Carbide 600Q  
CPU Køler Silverstone PF120   
SSD OCZ Vector 180 – 240 GB  
Fan Controller NZXT GRID+ V2  
Blæsere Noctua NF P14s + Be Quiet 120mm  
     
Grafikkort MSI RX 5700 MECH Radeon 20.3.1
Sammenlign. Gigabyte RX 5600 XT Radeon 20.3.1Test software:

  • 3DMark
  • Unigine Superposition - DirectX 12
  • Far Cry 5 - New Dawn
  • Metro Exodus - DirectX 12
  • Gears 5 - DirectX 12
  • Battlefield 5 - DirectX 12 (Kommer senere)

 


OBS:

Bemærk at grafikkortene er testet med forskellige drivers, da benchmarks er kørt ved hver enkel anmeldelse. Der kan derfor være afvigelser i den målte ydelse kontra de tal, der ville komme, hvis alle kort var testet med samme driver.
 

 


3DMark:

En ny version af Windows ledsages gerne af en ny version af 3DMark. Denne gang har Futuremark fokuseret på at lave en benchmark, der kan bruges på alle platforme.
Der er testet i de forudkonfigurerede indstillinger, inklusive den nye Time Spy DirectX 12 test. 
 


 


Unigine Superposition:

Superposition er den nye benchmark fra Unigine, som også står bag Heaven benchmark programmet. Superposition benytter sig af en helt ny grafikmotor, imponerende ray-tracing i DirectX 12. Mens benchmark programmet kører, flyttes der rundt på 900 meget detaljerede objekter og derfor er superposition en utrolig krævende benchmark. 
 


 


Far Cry 5 – New Dawn:

Dunia motoren star bag hele Far Cry serien, og er originalt en omskrevet version af Crytek’s CryEngine. Grafikmotoren er opgraderet adskillige gange og kaldes i dag Dunia 2, vi tester den i Far Cry New Dawn.
 


 


Metro Exodus:

Med sin moderne 4A grafikmotor, der blandt andet understøtter DirectX 12, Tesselation, Ray-Tracing, Advanced Physx, Hairworks og DLSS er Metro en spændende benchmark, som er voldsomt tung at danse med.
 


 


Gears 5:

Blandt de mest populære grafikmotorer i verden finder vi Unreal Engine 4. Den ligger blandt andet bag Sea Of Thieves, Assetto Corsa, Borderlands 3 og The Outer Worlds. Vi tester i Gears 5, som er et klassisk tredjepersons skydespil.
 


 


Opsummering af benchmark sektion:

Som man kan se er benchmark sektionen opdateret, det betyder også at der mangler lidt at sammenlinge med, og at alle de nye benchmark applikationer ikke helt er på plads. Men lad os tage de konklusioner vi kan.
RX 5700 kortet egner sig godt til 1440p på high og til tider ultra, hvor man kan forvente 50-60 FPS.
Nøjes man med de samme indstillinger i 1080p er 80-100 FPS hvor kortet vil ligge. I begge tilfælde kan man forvente sig halvdelen i 1% og 0,1% low FPS. Kun Gears 5 i 4K opløsning er så dårlig en oplevelse at det ikke rigtig dur, er man vant til konsolspil er det dog ikke en helt uvant oplevelse. 


 


Overclocking:
 

 


GPU-Z kan ikke helt aflæse vores overclock


Idet AMD har valgt at begrænse overclock mulighederne på kortene uden XT navnet, når vi ganske enkelt bare grænsen for hvad der tillades. Fordelen med dette, er at du med dit RX 5700 nemt kan nå det samme overclock, som jeg gjorde og kortet er næsten garanteret at køre stabilt med dette. 
Der er også muligheden for at omgå begrænsningen, men det kræver mere end de fleste er villige til at hoppe ud i og derfor holder vi her i denne omgang. 
 

GPU: Overclocket fra 1695 MHz til 1795 MHz (Faktisk Boost Hastighed under vedvarende load)
RAM: 
Overclocket fra 1750 MHz til 1860 MHz                                                      

 


Dette bliver et overclock på 5,9% på GPU'en og 6,2% på RAM, lad os så se på, hvad det gør: 
 

 


 

Varme:

Idle temperatuen er målt ude på skrivebordet uden nogen programmer kørende. Load temperaturen er taget med 3DMark i loop. Jeg har fravalgt FurMark, fordi nogle NVIDIA kort clocker ned i dette program og derfor giver forkerte resultater.  
 


Kortet sigter selv efter en load temperatur på godt 80 grader og har ingen problemer med at holde dette. Jeg antager at AMD over denne temperatur, begynder at skrue ned for hastigheden, som vi også ser på andre grafikkort. 
Det du egentlig skal tage med fra denne test er støjen, eller manglen på støj. MECH kortet støjer væsentlig mindre, end alle de nye NVIDIA kort vi har testet det seneste år og dette inkluderer kort til meget højere priser. Det er et par år siden, at jeg har testet et grafikkort så stille som dette, men det er også længe siden jeg har testet et kort uden 0 RPM idle. Dette er reelt ikke noget man lægger mærke til, da blæserne er helt stille i idle og roterer med sølle 800 RPM. 


 


Strømforbrug:

Nedenstående målinger gælder for hele systemet eksklusiv skærm højttalere mv. og måles fra kontakten og ikke efter strømforsyningen.

Idle målingen er foretaget på skrivebordet uden programmer åbnet. Load testen er foretaget i Heaven Benchmark med højeste grafikindstilling. Peak målingen er det højeste strømforbrug noteret under testen. 
 


Med dette system har jeg ikke meget at sammenlinge med. Men 260 watt virker ganske fornuftigt, og får anbefalingen om en 750 watt strømforsyning til at lyde helt skør.