Test: Antec P120 Crystal kabinet

Kabinetter d.  02. april. 2020, skrevet af Renissen2 4 Kommentarer.  Vist: 3958 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på  892,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Design / Layout

 

 


Så lækkert tager Antec P120 Crystal kabinettet sig ud sådan lidt skråt forfra. Mere minimalistisk design er vist efterhånden ikke muligt. Der er glas på fronten og på sidelågen.
 


På venstre side er der en stor ramme af sort stål og den er limet fast på glaspladen som dækker hele fronten. I højre side ses "håndtaget" til at åbne lågen, det er en plastikdims som man skyder nedad hvorved sidepladen åbnes.
 


Her er sidepladen åbnet og man kan tydeligt se de pænt store hængsler som sidepladen hænger i. Foroven ses PSU indkapslingen som er ret dyb, så der er plads til også ret dybe PSU'er. Indkapslingen er fremstillet i stål som er todelt en lys grå del med et logo og en tekst som beretter om kabinettets serie navn.
 


Her ses håndtaget som er en slider og når den skydes nedad åbnes kabinettet. For at der ikke skal være nogen tvivl er der en pil og teksten open på slideren.
 


I venstre side ses afdækningspladerne til PCI pladserne og det er som jeg personligt elsker det lavet med individuelle stålplader 7 forneden i kabinettet og 3 højere op på en anden led så man kan få præsenteret sit grafikkort fra siden gennem glasruden hvis man køber et riser kort. I bunden ses et meshgitter af aflange huller og hernede kan der monteres en 360mm radiator eller blæsere.
 


Foroven i højre side ses harddiskburene og de er monteret i et slide system.
 


På højre side af kabinettet ses et meshgitter af aflange huller og det er udblæsning/indblæsning for blæsere eventuelt til en radiator på indersiden. Sidepladen som er i sortmalet stål holdes på plads af 2 fingerskruer.
 


På indersiden af sidepladen sidder der et filter som har magnetstriber hele vejen rundt i kanten.
 


På bagsiden af bundkortspladen finder man et stort hul til en eventuel CPU kølers bag plade. I venstre side kan der monteres en 360mm radiator eller blæsere.
 


Her ses de 2 2,5" SSD pladser de skal monteres på pladerne som sidder fast med fingerskruer.
 


Her har jeg afmonteret de 2 3,5" harddiskbure. De monteres ved at stikke de 4 huller op i de 4 holdere og så slides de tilbage og låses med 4 fingerskruer og 2 almindelige skruer.
 


Sådan kan man montere en 3,5" harddisk og en 2,5" SSD, til harddisken er der specielle skruer med et stort hoved.
 


Her ses PSU pladsen fra bagsiden og som man kan se er der rigeligt plads til en lang PSU op til 294mm. PSU'en hviler på 4 buler der er trykket op af stålpladen.
 


Her er vi nået frem til selve fronten på kabinettet. Den er der ikke meget at berette om udover at det er en fastmonteret glasplade.
 


På toppen af kabinettet ses stik og kontakter og igen får vi i test at vide at dette er et kabinet fra Performance serien. Derudover er top pladen helt plan.
 


Knapper og stik er som følger fra oven: 2 Stk. USB 3.0 stik, Audiostikkene, en reset knap og endelig den store startknap. Alle stikkene er forsynet med en gummidims så der ikke kommer støv i stikkene.
 


Bagsiden af kabinettet er fra toppen det store hul til en PSU og derunder hullet til I/O dækpladen og ved siden af et monteringssted til enten en 120 eller 140mm blæser. Dernæst følger alle dækpladerne til PCI pladserne og til højre for de horisontale pladser til et grafikkort som dog kræver et riser kort.
 


Der er en flange til at montere på PSU'en med de 4 skruer og dernæst kan PSU'en monteres udefra.
 


Sådan ser bunden ud og her finder man et fulddækkende filter i plastik som kan tåle en tur under hanen. Kabinettet hviler på 2 stk. plastikfødder som har 2 støttepunkter hver så totalt er der 4 fødder. Der er isat en gummi plade i de 4 støttepunkter/fødder.
 


Filtret kan trækkes ud fra fronten og det letter jo unægteligt rengøringen. Her til sidst vil jeg lige nævne at Antec's P120 Crystal kabinet som altid når vi har at gøre med Antec's Performance serie er i en lækker kvalitet der går igennem hele kabinettet både i finish og samle/byggekvalitet. Det er et plus man altid får med oveni prisen. 

 


På næste side sættes der hardware i kabinettet.

 

 

Morpheuz1986
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-04-2020 16:39:36
Svar/Indlæg:
485/37

 

Sælger antec selv en riser løsning, hvad koster denne og hvor stor er afstanden fra de lodrette PCI socket til glas-siden?Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
02-04-2020 23:22:47
Svar/Indlæg:
2006/273
Gode spørgsmål, men det oplyser Antec intet om på deres site eller i specifikationerne. Så har man de ønsker om vertikalt grafikkort så må man kontakte Antec. 🙂


bauner
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
03-04-2020 14:06:13
Svar/Indlæg:
846/71

Det minder meget om Lian Li´s O11 Dynamic...Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
03-04-2020 15:22:37
Svar/Indlæg:
2006/273
#3
Ja langt hen ad vejen men Lian LI 011er jo af aluminium oh har nok derfor en højere pris. 🙂