Test: MSI GK30 combo - Keyboard & Mus

Styre-enheder d.  29. april. 2020, skrevet af neemos 0 Kommentarer.  Vist: 3453 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: neemos
Oversættelse: donto

Pristjek på MSI VIgor GK30 Pris 476,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test

 

 


MSI Vigor GK30 kombo sættet er testet i mit daglige virke på hardwaretest.dk, både med kontor arbejde og diverse spil - RDRD2, PUBG, CS:GO og Anno 1800Ergonomi

Vigor GK30 tastaturet er det man kan kalde et entry level tastatur, og dermed er der ikke alverdens muligheder for at justere tastaturet. Der er desværre kun mulighed for at justere vinkelen på tastaturet ved at slå fødderne på bagsiden ud. 
 Det giver dog ikke de store problemer, da tastaturet ikke er født alt for højt, og dermed ikke har behov for den store justering. Dog ville en billig plastik håndledsstøtte have været rart som tilbehør, men det er selvfølgelig begrænset hvad kan få med til den skarpe pris på 476,- i skrivende stund for hele sættet.

Jeg har dog ikke oplevet nogen problemer ved længere tids arbejde ved tastaturet, andet end når man sidder og skriver i længere tid, så ville yderligere indstillingsmuligheder være at foretrækker, men man skal huske at dette tastatur sigter mod gameren, og ikke skrivebords jockyen.
 


Musen er ganske behagelig at bruge også i længere gaming og arbejdssessioner, og med sin relativt lette vægt på 89 g. så er det ikke den store udtrætning man vil opleve med denne mus. Selve musen er dog ikke specielt stor, så har man en stor hånd eller kun bruger palm metoden til at holde på sin mus, så vil man nok opleve lidt problemer. Personligt var jeg nød til selv at bruge en blanding af claw og palm, da jeg selv normalt bruger palm metoden.Taster / Switches

GK30 tastaturet kommer med såkaldte mech membrane kontakter, som ikke er mekaniske taster, men som giver et følelse derhen af. Der er dog et godt stykke vej fra en mekanisk tast til den oplevelse med har med en mech membran tast. 

Det er dog ikke en dårlig oplevelse, hverken at skrive eller game på disse taster, tværtimod giver den en rigtig god oplevelse når man sidder og skriver eller gamer.
 


Følelsen af selve tasten er lidt som en rød mekanisk kontakt, det vil sige at der er ikke noget klik eller noget taktisk feedback når den aktiveres. Men den gør hvad den skal og som det kan ses ovenover, så holder de markant længere end en normal membran tast.
 


GM11 musen er udstyret med de kendte omron kontakter, som giver en dejlig sprød følelse når den aktiverer. Lyden er ikke for høj, og det er en mus man sagtens kan bruge på et kontor hvor andre også sidder.Gaming / Dagligt brug

Det er et såkaldt entry level sæt, og det klarer sig rigtigt godt i den genre, og til prisen er det faktisk temmelig godt. Tastaturet er hurtigt reagerende og tasterne er ikke alt for bløde og svampede i det, som disse membran taster ellers godt kan blive nogle gange. 

Selv ved længere gaming / arbejds sessioner, har jeg ikke oplevet nogen problemer med sættet, hverken hvor taster ikke reagerer som de skal eller decideret udtrætning i hænder og fingre. Den lille skråning der er på tastaturets kan gør at det føles ganske behageligt at bruge i lange sessioner.

GM11 musen er desværre en af de mindre og jeg tænker at dette sæt er beregnet til de lidt yngre med mindre hænder end en gran voksen mand. Jeg oplevede at jeg måtte spille med en mellemting mellem palm og claw stilen, da jeg normalt spiller med palm. Dette gjorde at indtil jeg lige fik spillet mig til rette efter et par dage, at jeg blev ganske træt i hånden.

Dog efter tilvænningen, så var der ikke de store problemer med at blive træt i hænderne og jeg er temmelig sikker på at langt de fleste vil opleve musen ganske positivt efter en kort tilvænningsperiode. Jeg finder at GM11 musen er overraskende præcis når man tænker på prisen på sættet, og trods den lille størrelse, så blev jeg ganske glad for den præcision under hurtige FPS spil. Vægten gør helt klart også sit til at det er en lækker oplevelse at game med musen, og var det ikke for den billige plastik ledning MSI har valgt at montere på musen, så er det en mus jeg ude problemer kunne game ofte med.

Dog gør den plastik ledning at det næsten er påkrævet at man har en mouse-bungie, hvertfald hvis du har noget som helst på dit skrivebord, som den kan støde imod eller blive fanget i.

Men alt i alt et rigtigt godt begyndersæt, som jeg uden problemer kan anbefale til den spirende gamer.

 


Næste - en opsummering af hele MSI Vigor GK30 kombo sættet.