Test: GIGABYTE RTX 2080 Super Gaming OC Waterforce WB 8GB

Grafikkort, NVIDIA  d.  27. april. 2020, skrevet af Gripen90 0 Kommentarer.  Vist: 5530 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Gripen90
Oversættelse: jmose

Pristjek på  6881,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Proshop.dk

Layout / Design

 

 


Kortet er præget af et meget typisk GIGABYTE "look" som præger både GIGABYTEs serie af grafikkort og bundkort, så man er ikke i tvivl om hvilket brand man har fat i, når man kigger på kortet. Æstetisk er det helt op til den enkelte om, det er et "look" man er til eller ej. Det er tydeligt, at det er gamer æstetikken GIGABYTE har i tankerne, men hvor godt det er eksekveret kan diskuteres. Havde man håbet på et mere åbent design, hvor man ser mere at blokken og den kølevæske man vil benytte, så er kortet ikke det rette for een.
 


Selve blokken i midten og det transparante i toppen er umiddelbart de eneste steder man kan se væsken i blokken. Disse områder kan også lyse op med RGB for at gøre temaet omkring kortet lidt mere interessant. Det er dog en meget begrænset RGB udsmykning med den er der, så man kan vælge imellem horisontal eller vertikal montering.
 


Det er svært at se hvad hvordan hele køleblokken ser ud, da 80% er dækket af en plastik shroud omkring kortet. Det er kun i midten, man kan ane kølelamellerne og hvor vandet har sit input og exit. Vandkøleblokken dækker GPU DIE'en, mens hvor kobber bunden også strækker sig til at indbefatte VRAM og Mosfets. Selve kortet ligner udmiddelbart et traditionelt radial blæser design, dog uden blæser men med en pumpe i midten der er synlig under klart plastik. Selve shroud designet (indramningen), føles desværre lidt for plastikagtig og giver lidt efter med lethåndtering. Et magnesium eller aluminium cover ville have klædt kortet lidt bedre, eller som minimum noget kraftigere plastik.
 


Til at forsyne kortet med strøm, er der et 6pin og et 8pin PCI-E strømstik. Dertil kommer kortet med en velformet backplate, der også agere som heat transfer flade fra bagsiden af kortet.
 


Af udgange på grafikkortet finder vi 3x Displayport 1.4 udgange og 1x HDMI 2.0b udgang.
 


Her et par billeder inden vi gør test setuppet klart, hvor vi forsøger at fange at Gigabytes gamer æstetik der både inkluderer bundkort og grafikkort under eet.