Korrekturlæser: Ferns
Billed behandling: NicklasAPJ
Oversættelse: Ferns

Pristjek på  1615,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

BIOS

 

 

BIOS'en er ikke blevet ændret siden vi testede GIGABYTE's Z170X-Ultra Gaming, så jeg har lånt afsnittet herfra.
 


BIOS brugerfladen fra GIGABYTE er blevet genopfrisket til Z170X kortet. Indledningsvis bliver man mødt af en simpel udgave af BIOS, hvor man har mulighed for at se nyttige systeminformationer, og lave basale ændringer til ting som sine blæsere.
 


Skifter man til den avancerede udgave af BIOS, kommer der dog straks mange flere muligheder fordelt på seks faneblade. Under M.I.T. finder man mulighederne i forbindelse med overclocking, hvor du kan ændre på indstillinger for CPU, RAM og Core Voltage.
 


Vælger man Advanced Frequency Setting, har du mulighed for at ændre på en lang række indstillinger bundet til CPU´en. Det er også her du finder muligheden for at ændre på CPU Clock Ratio. 
 


Advanced Memory Setting giver som navnet antyder, adgang til ændringer i RAM indstillingerne bl.a. aktivering af XMP profil.
 


Advanced Voltage Setting åbner for mulighederne for at ændre et vælg af forskellige indstillinger, den mest benyttede af dem er dog nok CPU Vcore indstillingen.
 


Under System fanebladet har du mulighed for en hurtig oversigt over dit system, kontrollere BIOS version og andet.
 


BIOS fanebladet giver dig mulighed for at ændre på en række indstillinger for BIOS, som Fast Boot og vælge primært Boot drev.
 


Peripherals fanen er hvor du finder muligheden for at ændre indstillinger for nogen af dine tilsluttede enheder fx. via Thunderbolt eller for dine SATA tilslutninger.
 


Under Chipset fanen har du mulighed for at kigger nærmere på indstillinger knyttet op på chipsettet.
 


Power giver dig ikke overraskende muligheder for at ændre på indstillinger for strømstyring af systemet. 
 


Save & Exit fanen er hvor du vælger om du vil gemme de ændringer du har foretaget på systemet. Meget praktisk har man også mulighed for at gemme forskellige profiler, som så kan gemmes eller indlæses herfra.

 

 

cellkill
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-05-2020 12:08:14
Svar/Indlæg:
245/26

Håber Gigabyte vil smide lidt flere penge efter deres bios team.pansertjald
 
Superbruger
Tilføjet:
14-05-2020 19:30:03
Svar/Indlæg:
1083/55

#0 Forstår ikke lige at du skriver "BIOS'en er ikke blevet ændret siden vi testede GIGABYTE's Z170X-Ultra Gaming, så jeg har lånt afsnittet herfra"?

Hvis du går ind og kigger på BIOS updates til Z390 Aorus boards, så er der altså kommet en BIOS Structure refresh. Til PRO WIFI er det BIOS F11 og der er ALTSÅ sket ting og sager med det nye BIOS Structure refresh.

Jeg har selv opdateret min BIOS til mit Master board og der var kommet en del nye ting og andre ting som var fjernet, så jeg skulle lave hele mit OC om igen, da de gemte settings fra den gamle BIOS ikke virkede mere

Så der er altså sket MEGET med BIOS siden den du bruger fra Z170NicklasAPJ
 
Skribent
Tilføjet:
20-05-2020 18:38:18
Svar/Indlæg:
1851/87

#2 Tak for info, det for jeg rettet til, men det ændre stadig ikke på at deres BIOS er meget roddet "imo" i forhold til Asus osv. Selve layoutet ændre sig ikke på den måde.