Test: Gigabyte Z390 AORUS PRO WIFI

Bundkort, Intel d.  14. maj. 2020, skrevet af NicklasAPJ 3 Kommentarer.  Vist: 5865 gange.

Korrekturlæser: Ferns
Billed behandling: NicklasAPJ
Oversættelse: Ferns

Pristjek på  1615,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Konklusion

 

 


GIGABYTE Z390 AORUS Pro WIFI tilbyder rigtig meget til prisen, man for rigeligt med M.2 porte, 3x PCI slots, massere af SATA porte, solidt VRM design til overclocking. Dog kunne jeg godt tænke mig at der var en Debug LED og Bios reset knap, så man ikke skal vente 3-4 post loop før at bundkort går i safe mode ved et evt. ustabilt overclock. Ang. performance klarer bundkortet sig godt, det overclockede ikke nær så højt som de andre, men de er også i en hel anden pris klasse. Er du ikke villig til at bruge 2000+ på et bundkort, men leder et som stadig giver dig massere af funktioner, så er dette bundkort lige noget for dig.
 

Innovation/Teknologi - 5
Vi får de nyeste teknologier på den nyeste platform med lige præcis de funktioner som de fleste entusiaster og spillefugle kan få brug for.

Bundle/Tilbehør - 4
Der er godt med tilbehør til, dejligt at se.

Design/Layout - 5
Designet er stilrent. Farvekombinationen er sort, grå og sølv. Det synes jeg passer rigtig godt sammen og vil se fedt ud i et hvert build. Det har også RGB muligheder, rigeligt med fan headers og et solidt VRM design.

Software/BIOS - 4
Personligt er jeg ikke vilde med denne her slags type BIOS, jeg synes det er lidt rodet og der er for mange under menuer. F.eks. er volten til CPUen ikke samme sted hvor man overclocker selve CPUen.

Ydelse - 3
Ydelsen er god, du får tæt på high-end for en meget lavere pris. Dejligt at se.

Pris - 5
Til en pris af 1615 DKK er det virkelig et godt køb. Bundkortet vil kunne klare alt det enhver gamer har brug for samt lidt mere.

 

 
Test: Gigabyte Z390 AORUS PRO WIFI
Innovation / Teknologi5
Bundle - Tilbehør4
Design - Layout5
Software - BIOS4
Ydelse3
Pris5
Samlet86%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here

UK summary

 

 

GIGABYTE Z390 AORUS Pro WIFI offers a lot for the pricetag. You'll get plenty M.2 ports, 3x PCI slots, lots of SATA ports and a solid VRM design for Overclocking. I do wish for the presence of a Debug LED and a BIOS reset button, so you don't have to wait 3-4 post loops before the motherboard goes into safe mode at an unstable overclock. As to performance the motherboard does well. It didn't OC as high as the others, but they are also in another price range. If you are not willing to spent 2000+ on a motherboard but still need a variety of features, this is the motherboard for you.
 

Innovation/Technology - 5
We get all the new tech on the newest platform which has all the features you'll want as both an enthusiast and a gamer.

Bundle/Accessories - 4
There is plenty of stuff in the bundle, which is delightful to see.

Design/Layout - 5
The design is clean and stylish with a colour combination of black, grey and silver. I think it looks good and will be awesome in any build. It also has an option for RGB, plenty of fan headers and a solid VRM design.

Software/BIOS - 4
Personally I don't like this kind of BIOS. I find it to be messy and with too many sub categories. To use an example you will not find the adjustment of CPU voltage the same place you OC the CPU.

Performance - 3
The performance is good and you almost get a top tier product just at a lower price.

Price - 5
At the price 1615 DKK it's a real bargain. This board will satisfy all the needs of a Gamer and then some.

 

 

cellkill
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-05-2020 12:08:14
Svar/Indlæg:
245/26

Håber Gigabyte vil smide lidt flere penge efter deres bios team.pansertjald
 
Superbruger
Tilføjet:
14-05-2020 19:30:03
Svar/Indlæg:
1102/55

#0 Forstår ikke lige at du skriver "BIOS'en er ikke blevet ændret siden vi testede GIGABYTE's Z170X-Ultra Gaming, så jeg har lånt afsnittet herfra"?

Hvis du går ind og kigger på BIOS updates til Z390 Aorus boards, så er der altså kommet en BIOS Structure refresh. Til PRO WIFI er det BIOS F11 og der er ALTSÅ sket ting og sager med det nye BIOS Structure refresh.

Jeg har selv opdateret min BIOS til mit Master board og der var kommet en del nye ting og andre ting som var fjernet, så jeg skulle lave hele mit OC om igen, da de gemte settings fra den gamle BIOS ikke virkede mere

Så der er altså sket MEGET med BIOS siden den du bruger fra Z170NicklasAPJ
 
Skribent
Tilføjet:
20-05-2020 18:38:18
Svar/Indlæg:
1863/87

#2 Tak for info, det for jeg rettet til, men det ændre stadig ikke på at deres BIOS er meget roddet "imo" i forhold til Asus osv. Selve layoutet ændre sig ikke på den måde.