Test: GIGABYTE monitor G32QC

Skærme d.  10. juli. 2020, skrevet af neemos 6 Kommentarer.  Vist: 15672 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: neemos
Oversættelse: jmose

Pristjek på  3090,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Proshop.dk

Test

 

Testmaskinen består af følgende komponenter:


Gigabyte G32QC skærmen er blevet testet i mit daglige virke som skribent for hardwaretest.dk samt i forskellige spil, her kan nævnes: Valorant, PUBG, CS:GO samt TDbloons 6 og Anno 1800

 


Kvalitet

Fra man pakker sin nye G32QC skærm ud af æsken, så kan man mærke det er god kvalitet, og det er efterhånden noget jeg forventer når jeg åbner en pakke fra Gigabyte. Denne skærm er fra deres nye linie af skærme, som er udgivet under Gigabyte brandet istedet for Aorus.

Gigabyte har ønsket at lave en lidt billigere linie af skærme, hvor man uden at gå på kompromis med kvaliteten, har skåret lidt funktioner fra som f.eks ANC ( active noise canceling). Det har dog på ingen måde påvirket kvaliteten og skærmen virker rigtig godt bygget og alt lader til at være bygget i primo kvalitet.
 


Et sted der er tydeligt at der er sparet, det er på foden på skærmen. Denne model har en stor plastikfod, istedet den elegangte aluminiums fod som der er på deres Aorus skærme. Det er ikke fordi det er en dårlig fod, tværimod, den gør at skærmen så står rigtigt godt på bordet. Men den er lavet af plastik, og æstetisk er den måske ikke det kønneste man kunne have fundet på.

Men jeg er sikker på det er steder som dette de har prøvet at skære, og så bevare en skærm med et super billede på, istedet for at gå på kompromis med panelet. Men som sagt, så gør den arbejdet ganske fint, og Gigabyte har heldigvis sørget for at lave den dejligt flad, så den er som sådan ikke så meget i vejen på skrivebordet.

Når det kommer til at bygge skærmen, så er det super nemt og skærmen består af 3 dele, foden, standen og selve skærmen. Det hele er lige til at klikke eller skrue sammen, og det tager ikke meget mere end 5 minutter fra at delene er pakket ud til at skærmen står færdig samlet.

 


Ergonomi
 


Som det kan ses her, så er det rig mulighed for at indstille skærmen lige som man ønsker det. Skærmen kan justeres i både højden og der er mulighed for at vippe skærmen. Skærmen kan selvefølgelig også drejes fra side til side hvis man har behov for det.

Det eneste jeg personligt kan sætte en finger på, det er at jeg foretrækker at have en skærm der er lidt højere end de fleste, og det er der desværre ikke mulighed for her.

 


Gaming & Dagligt brug

Nu har jeg efterhånden fået testet en del skærme her på siden, dog er det her min første 32" (31,5") skærm som jeg har testet, men jeg må sige det er et skærm format som jeg virkelig godt kan lide. Skal man hovedsageligt arbejde, så ville jeg nok gå efter en 34" skærm, men har man en del, så er dette format uden tvivl noget af det nærmeste man kommer på perfektion. Størrelsen gør nemlig at man uden problemer kan arbejde på den og have et godt flow selvom man arbejder med flere vinduer og programmer på en gang.

Når det kommer til gaming delen, som jo nok er derfor at de fleste her her, så er denne skærm ren fornøjelse. Der er så mange forskellige features bygget ind i skærmen, som bare gør det hele så meget nemmere når det kommer til gaming. Jeg vil her gå de vigtigste igennem, så i har en ide om hvordan skærmen fungerer og performer for en gamer.
 


G32QC skærmen kommer med FreeSync Premium Pro, som er til dem af jer der har AMD grafikkort. Kort fortalt gør det at man ikke oplever tearing på skærmen. Dette sker ved at dit grafikkort f.eks leverer flere billeder end din skærm kan nå at vise. Med henholdsvis FreeSync til AMD kort og G-Sync til Nvidia kort, kan man undgå denne problematik, og det giver et enormt flydende billede. Det er perfekt når man spiller spil hvor det hele ikke går op i reaktions tider og lignende. Denne skærm er også kompitabel med G-Sync fra Nvidia, det er dog ikke officelt meldt ud fra Nvidia´s side, men mon ikke det kommer inden alt for længe.
 


Dog er der lidt "problemer" med Free/G sync på skærmen, eller ihverfald hvis man specifikt spiller FPS spil. Når du aktiverer det, så kan du ikke samtidigt have "aim stabilizer" slået til. Min personlige præference er uden tvivl at have "aim stabilizer" slået til over de to andre, da det giver et markant mere roligt billede når jeg bevæger mit aim hurtigt rundt. Det gør som det kan ses på billedet over her, at billedet er meget mere roligt når du bevæger dit aim rundt, og det gør det markant nemmere hurtigt at orientere sig om hvor fjenden er.
 


En ting som sammen med "aim stabilizer" er uundværeligt, er "black equalizer" som man kan se på billedet her, er med til at lysne de sorte områder i et billede. Så er der nok nogle der tænker, jamen det kan jo bare gøres ved hjælp af "gamma" og ja det kan de til dels, men så vil du lysne hele skærmen. Fordelen ved "black equalizer" er at den kun lysner de sorte områder. Derfor får man et dejligt balanceret billede, uden at det hele er totalt overeksponeret. Igen en uundværelig ting hvis man spiller spil som f.eks PUBG som er kendt for at være enormt svært at spotte din fjende i.
 


Er du også træt af at dine venner no-scoper hele tiden, og du ikke kan få ram på noget som helst uden at sætte et stykke tape på skærmen. Hvis dine venner har en skærm som denne her, så ved du nu hvorfor. Her har du nemlig mulighed for rent hardwaremæssigt at ligge et crosshair på skærmen. Dette kan ikke spottes af anden software, eller ses på in-game optagelser hvis du laver videoer til youtube. Du har mulighed for at designe dit helt eget crosshair ved hjælp af software fra Gigabyte og det er super nemt at installere. Når det skal aktiveres bruger du bare din genvej eller aktiverer det i softwaren. Om det så er en form for snyd vil jeg være lade være til den enkel gamer at bestemme sig for.
 


Har du behov for at se hvad der bliver brugt af kræfter i dit system mens du spiller, så bare rolig. Med denne skærm er infoen kun et simpelt tryk ved i softwaren. Via et overlay, viser skærmen dig alt hvad der foregår i din computer, og du har mulighed for at se hvordan eventuelle forbedringer forbedrer din computer i real time.

 

 

Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-07-2020 14:14:28
Svar/Indlæg:
5564/1198

Der bliver skrevet en del om dette "kompatible G-sync" vs et rigtigt G-sync modul i skærmen rundt omkring på Nettet. Vides det med denne skærm, i hvilket omfang den variable fps virker? Altså er det fra 25hz til 144hz eller er det mere begrænset? Hvilke fordele/ulemper kan der findes "kompatibel" vs "G-sync modul" (bortset fra prisen)?Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Burgurne d. 11-07-2020 14:14:57.


neemos
 
Chefredaktør
Tilføjet:
12-07-2020 13:12:38
Svar/Indlæg:
1126/307

Jeg sætter min fps til 160, og det fungerede umiddelbart helt som det skulle, og den kørte med 165Hz.

Jeg kan dog have overset noget i farten, men det burde fungere uden problemer :)Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-07-2020 13:21:50
Svar/Indlæg:
5564/1198

Nu har jeg kun et 1080Ti så jeg kan bestemt ikke holde 160fps konstant 😢, kører i dag med samme opløsning på en 27" og i gennemsnit vil jeg tro, at jeg ligger mellem 80-144 fps afhængig af hvilket spil der er tale om. Derfor ville jeg godt vide, om "kompatibel G-sync" kan arbejde indenfor dette område. Bortset fra foden på skærmen, så har den lige det HW jeg er ude efter (ville dog godt give 1000 mere for at få et rigtig G-sync modul i), så jeg er stærkt interesseret i den.Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-07-2020 22:27:01
Svar/Indlæg:
5564/1198

Så kunne jeg ikke styre Dankortet mere, så nu har jeg bestilt sådan en monitor!Switz
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-07-2020 20:10:02
Svar/Indlæg:
294/13

den skærm skal da vist på ønskelisten :)
Den ser lækker ud.ek91
 
Overclocker
Tilføjet:
22-10-2020 17:56:17
Svar/Indlæg:
255/14

fik du testet black equalizer ? 
i følge flere kilder, skulle den "bare" ændre gamma, så det hele nærmest bliver gråt, hvor imod BE2 faktisk virker ?

en skam i heller ikke har udstyret til at måle responstider og farve kalibrering :( 
Nu har jeg haft kigget en del efter skærme, og ender nok ud i noget ala CV27Q, da den netop har BE2, og rammer farverne ret godt, desværre er der en del IRL "responstid", tiltrods for de 165 HZ og 1ms, hvilket også er grunden til, at den endnu ikke er bestilt.