Test: Fourze GK140 Gaming keyboard

Styre-enheder d.  25. september. 2020, skrevet af neemos 2 Kommentarer.  Vist: 3556 gange.

Korrekturlæser: morra19
Billed behandling: neemos
Oversættelse: morra19

Pristjek på  599,00
Produkt udlånt af: FOURZE
DK distributør: FOURZE

Test

 

 


GK140 tastaturet fra Fourze, er blevet testet i mit daglige virkes om skribent for hardwaretest.dk samt i diverse spil som PUBG, CS:GO, Valorant, Astroneer og diverse andre små spil.

 


Ergonomi

Fourze GK140 er et mekansik tastatur, ganske som de fleste kender dem, men det indebærer desværre også et lidt forhøjet tastatur, kontra hvad man ellers kan være vant til. Den ekstra højde er opstået på grund af den måde som en mekanisk kontakt er opbygget, og det vil helt automatisk give et noget højere tastatur.
 

 

Derfor er det lidt ærgeligt at der sjældent er håndledsstøtte med til mekansike tastaturer, hvilket der desværre heller ikke er til GK140 tastaturet. Når det er sagt, så er det ikke det helt store problem hvis man bare skal sidde og game, der kan det sagtens gå an. Men sidder man og skal skrive på tastaturet i længere tid af gangen, så kan det godt blive noget anstrengende for håndledene i længden.

Man må dog formode at størstedelen af brugerne til et tastatur af denne slags, kun skal bruge det til gaming og så lidt chatteri og diverse, så der ville jeg ikke have noget problem med at anbefale dette tastatur. Af et entry level tastatur, så gør det jobbet fornuftigt.

 


Kontakterne

 


Kontakterne (switches) der er brugt i GK140 tastaturet er "OUTEMU Red switch" som groft sagt er tilsvarende til "Cherry MX red" og som er en lineær kontakt, det vil sige der er ingen klik eller andet.

Outemu kontakterne er dog ikke helt op til par på GK140 tastaturet, og jeg har oplevet lidt små ting der kunne gøres bedre fremover fra Fourze´s side.

Kontakterne har en meget klar "ping" lyd, hvilket kunne have været løst ganske nemt, der mangler nemlig bare lidt fedt på fjederen inde i selve kontakten. Da dette ikke er et såkaldt "hot swappable" (kontakterne kan skiftes) tastatur, er det ikke muligt bare lige at fjerne kontakterne og få smurt fjedrene. Det er dog muligt at give dem en smule fedt hvis du bruger noget fedt som "super lube" og smører kontakten oppe fra. Det gør en massiv forskel og både lyder og føles meget mere behageligt.

Kontakten er også en smule "kradsende" i mangel af et bedre ord, hvilket igen er resultatet er manglende fedt, denne gang i selve huset på kontakten. Dog er det ikke som sådan en dårlig kontakt, på ingen måde, de kan bare opleves lidt ru i følelsen

 


Gaming / Daligt brug

Det er i den daglige gaming rutine at GK140 skal stå sin prøve, og her må jeg sige, at omend der er lidt små fejl hvis man har de perfektionistiske briller på, så klarer tastaturet sig ganske fornuftigt. 

Man skal huske at GK140 er at betegne som et entry level tastatur, og i forhold til prisen man betaler så klarer det sig ret fornuftigt.

Som jeg har beskrevet ovenover, så er der et par småting med kontakterne der kunne være bedre, men jeg går ud fra at langt de fleste vil sidde med et headset på og derfor ikke vil opleve de små problemer. 

kontakterne i sig selv er hurtige og lige så med responsen, hvilket er som man vil forvente fra en rød lineær kontakt. Kvaliteten af selve tastaturet virker fornuftigt og der er ikke den store fleks i selve tastatur huset.
 


Bagpå er der fødder til at justere vinklen på tastaturet og der er mulighed for at kunne trække kablet til begge sider samt ud i midten, så tastaturet ikke står og vipper på kablet. Som man kan se her på billedet, så er der også robuste gummifødder i hvert hjørne, som gør at GK140 tastaturet bliver stående selv når man har super travlt i en kamp.

Tastaturet er selvfølgelig også udstyret med RGB belysning, som styres via taster på tastaturet, du har altså ikke nogen software til at styre det med. Det er super nemt at styre, og der er mulighed for både at justere lysstyrken i de forskellige settings, samt hvor hurtig en "bølge" f.eks skal skylle hen over tastaturet.

 


På næste side får vi rundet af med en konklusion

 

 

triedset
 
Ny Bruger
Tilføjet:
25-09-2020 08:43:00
Svar/Indlæg:
67/0

Jeg kan ikke få linket til at virke.

Men har fundet den på jeres side.neemos
 
Chefredaktør
Tilføjet:
25-09-2020 10:21:59
Svar/Indlæg:
1126/307

super du fandt vej, og skulle du opleve andre problemer, er du mere end velkommen til at skrive direkte til enten support eller mig :)