Korrekturlæser: donto
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: donto

Pristjek på  1461,00
Produkt udlånt af: Asrock
DK distributør: DCS

Software

 

 


Med til X570 Phantom Gaming bundkortet følger der lidt software. Det kan hentes og installeres med programmet APP SHOP. Som det ses er der reklamer i højre side af billedet, og på midten finder man programmerne i en scroll-down sektion. Der er både seriøse programmer og spil i midterfeltet. Det er også herinde man kan opdatere sine drivere og BIOS via nettet, det er på knappen i midten af billedet.
 


På midten er der flere Apps bl.a. Google Chrome. Her har jeg scrollet ned og hernede kan man også installere Norton LifeLock i en prøveversion. Der er også et program til OC og lignende, det finder man under Motherboard Utility. Mere om det i det følgende.
 


Når der scrolles helt i bund finder man et program Key Maker som man kan opsætte makroer i. XFast Lan er et program til optimering af LAN forbindelse. Restart til UEFI er en app til at få adgang til BIOS. Mere længere nede.
 


Der medfølger naturligvis et program til at overclocke RAM og CPU, og det er A-Tuning. På første billede kan man vælge mellem 3 prædefinerede modes. Høj ydelse, standard og strømbesparelse er der at vælge imellem på menuens første knap.
 


Næste knap hedder OC Tweaker og ligesom man kunne i BIOS'en er det her muligt ved hjælp af software at justere på OC kunstens mange knapper, her i form af slidere.
 


Tredje knap på menuen er System Info og det er blot en masse info om systemet mens det kører, lidt i stil med hardware monitoren i BIOS.
 


FAN-Tastic Tuning finder vi på fjerde knap og her kan blæserne justeres efter alle kunstens regler, eller rettere ved at trække i nogle runde punkter ud for hver af blæserne.
 ASRock har lavet et program til at justere på RGB LED lyset. Det er en samling med diverse prædefinerede mønstre og blink muligheder, som sikkert virker fint hvis man har monteret et par RGB LED striber på stikkene til formålet på bundkort. På det øverste billede kan man vælge forskellige områder på bundkortet og opsætte sit RGB lys derefter.
 


Det lille hjælpeprogram Restart to UEFI er helt fint at arbejde med når eller hvis du f.eks. skal i BIOS så kan man sætte det til at genstarte i BIOS næste gang der Bootes eller man kan vælge at gøre det nu og her. Meget smart hvis du har sat BIOS til Ultra Fast Boot hvor det er være komplet umuligt at komme i BIOS uden denne hjælp.
 


Der er også et program kaldet Dragon hvori man bl.a. kan sætte prioritet på Lan trafikken. Der er 4 foruddefinerede modes man kan vælge i venstre side. Auto, Spil, Stream og browser.
 


Her har jeg valgt Spil i venstre side og man kan se at der er lagt Prioritet på Steam-programmerne.
 


Anden knap på menulinjen foroven er blot nogle forskellige indstillinger.
 


Tredje knap er blot info og her kan man sidde og kigge på et flot billede af bundkortet og studere hvad der er i de enkelte sokler hvis man ikke ved det i forvejen. Man skulle også kunne se sin Down/upload, men det virker ikke rigtigt, som man kan se eller også giver det bare et øjebliksbillede og jeg er her ikke ved at hente noget.

 


På næste side følger Testen.