Test: Azza Pyramid 804 med Corsair RGB

Kabinetter d.  31. juli. 2020, skrevet af KleitusIV 8 Kommentarer.  Vist: 11593 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: KleitusIV
Oversættelse: KleitusIV

Pristjek på  2200,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

RGB

 

 

Inden vi skal se det endelige resultat, vil jeg lige tale lidt om RGB "helvede". Hvor flot det end kan se ud med lys i alskens farver, så opdager man hurtigt at RGB ikke bare er RGB, og der findes et hav af stik og standarder, og styring er ikke nødvendigvis kompatibelt på tværs. Alle mærker har hver deres stik, controller-bokse og software til at styre det med. Nogle ting kan styres gennem f.eks. Asus' eller Gigabytes software, men meget andet kræver mærkets egen software. Hvis man mikser RGB mærker, vil man derfor skulle ind i flere forskellige software for at skifte indstillinger. Jeg valgte derfor fra starten at gå efter Corsair. Både fordi jeg i forvejen har mus og tastatur med RGB fra Corsair, men også fordi Corsair kan levere alle komponenterne, og alt kan så synkroniseres via den samme software.

Selvom jeg havde brugt rigtig lang tid på at forberede mig til dette build, kom der alligevel et par overraskelser. Jeg havde f.eks. regnet med at kunne bruge den indbyggede RGB blæser og tilslutte den til bundkortet, MEEEEN det er bare et andet stik end det der er på MIT bundkort. Der er tilsyneladende 2 forskellige måder at lave RGB stik, og blæseren og mit bundkort havde hver sin...
 


Så jeg må ud og købe en ekstra QL120 fra Corsair, og AZZA blæseren må en tur i kælderen til et fremtidig projekt.

Helt paradis er det heller ikke med ren Corsair. Lad os se på alle delene. Jeg valgte deres nyeste 360mm AIO, en H150i RGB PRO XT køler, og hvor man skulle tro at der er fuld smadder på RGB ifølge navnet, så leveres den med helt almindelige non-RGB blæsere, og det er kun kølehovedet der har lidt RGB i sig. Så man skal altså ud og investere i andre blæsere hvis man også vil have RGB lys i dem. Her har Corsair dog flere at vælge mellem, så argumentet er selvfølgelig at der er forskellige behov, og man kan selv vælge.

Men hvad så med tilslutning og stik? Selvom alt kommer fra Corsair er det stadig forskellige stik og controller bokse der ikke kan håndtere de andre enheder! Blæserne har en "Lightning Node Core" boks med 4-pin stik, og RGB strips har en "Lightning Node Pro" boks med 3-pin stik. Andre RGB blæsere fra Corsair har andre stik. Årsagen er, at de nye QL blæsere er så avancerede at de er lavet med helt speciel styring, hvor de ved, i hvilken rækkefølge de sidder i kabinettet, og man kan konfigurere lys der bevæger sig fra den ene til den anden. Det kræver så en ny controller ifht. tidligere udgivelser.

Alle dimser skal BÅDE have strøm fra et SATA stik OG tilsluttes en USB header, så vi er ude i 3 sæt af stik til 2 styrebokse og kølehovedet. Et bundkort har som bekendt max 2x USB headers, så enten skal man have en splitter eller finde et USB kabel man kan smide i et USB stik bag i computeren (den løsning endte jeg ud med). Det må altså kunne gøres lidt smartere tænker jeg... :-)
 


Dog skal så siges, at når først alt er tilsluttet og man har fundet et sted at gemme de 400 kilometer kabler og stik, så spiller tingene altså ret godt sammen med Corsair, og alt styres gennem samme software (iCUE), hvor man kan programmere alting som hjertet begærer. Corsair har også fået et plugin så iCUE kan styre RGB lyset i Asus bundkort. Rigtig smart er også at man kan definere profiler med både lys og tastatur/mus opsætning som man nemt og hurtigt kan skifte imellem, og så skiftet hele skidtet på samme tid - virkelig lækkert!
 


QL120 blæserne er også et kapitel i sig selv i lækker RGB blæser. Her kan både indre/ydre og forside/bagside ring sættes op individuelt, og med Lightning Node Core kan der laves de mest vanvittige lys-shows med lys der bevæger sig fra den ene blæser til den anden. Det er også blæsere der både ser godt ud forfra og bagfra - fantastisk design!
 


Det er svært at tage ordentlige billeder med de store glas-sider, men resultatet er faktisk vanvittigt flot, og hvis man gerne vil have frit udsyn til sin hardware med masser af RGB, er der næsten ikke noget vildere end det her.
 


Og til sidst lidt billeder af hele systemet med keyboard og mus der spiller sammen med hele systemet. Skærmen er 32", så det siger lidt om størrelsen på pyramiden.
 

 


Lad os slutte af med en konklusion og afsluttende tanker.

 

 

#1
RX
 
Superbruger
Tilføjet:
31-07-2020 09:00:38
Svar/Indlæg:
52/3

Tak for et anderledes kabinet! 🙂Walenad
 
Elitebruger
Tilføjet:
31-07-2020 12:02:18
Svar/Indlæg:
1888/25

Ved at bruge "pyramide-kraften", er man garanteret 2 ekstra frags i timen!bauner
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
01-08-2020 07:56:35
Svar/Indlæg:
848/71

Super fed artikel. Elsker det anderledes design.peterlmad
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-08-2020 09:10:41
Svar/Indlæg:
981/138

Syntes seriøst at det kabinet er noget af det grimmeste der findes 😬Anomynous
 
Superbruger
Tilføjet:
01-08-2020 09:38:10
Svar/Indlæg:
368/14

Jeg synes sgu det er fedt. Det er noget anderledes og vil med garanti trække opmærksomhed.KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
01-08-2020 21:18:26
Svar/Indlæg:
4282/306

Tak for kommentarerne. 🙂

Der er ingen tvivl om at det er specielt og nogen vil synes det er frygteligt, mens andre synes det er fedt. Jeg faldt for det første gang jeg så en video med det og måtte bare prøve et build i det. Det var et super fedt projekt synes jeg selv. 😊😋Vagten29
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-08-2020 00:22:36
Svar/Indlæg:
164/14

Jeg kan også anbefale deres Cube hvis man er til RGB lir og har pladsen.. Alucard
 
Superbruger
Tilføjet:
05-08-2020 10:34:23
Svar/Indlæg:
46/5

Ser virkelig fed ud men prisen gør at mit Corsair 700D ikke bliver udskifted