Test: EPOS GSP 370 headset

Lyd d.  28. september. 2020, skrevet af KleitusIV 0 Kommentarer.  Vist: 6716 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: KleitusIV
Oversættelse: KleitusIV

Pristjek på  1499,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Software

 

 

Selvom GSP 370 kan anvendes direkte ud af boksen, er det en god idé at downloade og installere EPOS Gaming Suite. Dette er et virkelig lækkert stykke software, som giver mulighed for at fin-justere lyden præcis som man ønsker den.

EPOS Gaming Suite er meget selvforklarende, og har 3 sektioner (ikonerne nederst) til hhv. lyd, mikrofon og settings.
 

 

 

Settings

 

Settings har links til EPOS hjemmesiden og sociale medier, samt hjælp og support. Det er også her man finder firmware opdateringer. Det første der møder mig, er tilgængelige opdateringer til både headset og dongle. Man følger blot vejledningen på skærmen, hvor man skal tage dongle og ledning ud og i skiftevis, og så er begge dele opdateret.
 

 

 

Lyd

 

På lydsiden kan man indstille hele frekvensbåndet så det passer til ens præferencer. Der er pre-definerede profiler til musik, esport, film og flat (ingen justeringer) og man kan gemme sine egne profiler så de er hurtige at skifte imellem. Man kan også skifte mellem 2.0 og 7.1 mode, som er en virtuel surround setting der giver ekstra rum-klang.
 

 

Film profilen giver lidt ekstra pondus til bassen og klarhed i stemmerne, og aktiverer virtuel 7.1 surround.
 

 

E-sport profilen trækker omvendt bassen helt ud af lyden og skruer helt op får mellemtone og diskant. Det gør at lyden ikke har specielt meget "pondus", men fokus er også konkurrence, og at man kan høre teamet der taler, og at man kan skelne vigtige ting i spillet - ikke at man blæses bagover af eksplosioner, så man mister fokus.
 

 

 

Mikrofon

 

Mikrofonen har et par predefinerede "Voice Enhancer" settings, hvor man kan vælge mellem "OFF", "WARM" og "CLEAR". Input fra folk "på den anden side" er at der ikke er den store forskel mellem "OFF" og "WARM", mens "CLEAR" lyder som om man står i rummet med en underlig klang. "OFF" blev foretrukket.  "Gain" skruer op for lyden på mikrofonen, mens "Side Tone" skal forhindre ekko-lyd. "Noise Gate" styrer hvor meget lyd der skal til før mikrofonen aktiverer, og omkring de 50 skulle man allerede råbe ret højt før der kom lyd igennem.
 

 


På næste side beskriver jeg min oplevelse med headsettet.