Test: EPOS GSP 370 headset

Lyd d.  28. september. 2020, skrevet af KleitusIV 0 Kommentarer.  Vist: 6722 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: KleitusIV
Oversættelse: KleitusIV

Pristjek på  1499,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test

 

 

Jeg har haft headsettet til rådighed en lille uges tid, og har brugt det til alle mine aktiviteter for at få en god all-round fornemmelse af det. Jeg vil skyde på at jeg har haft det i brug ca. 30 timer i alt, fordelt mellem solo action gaming, Fortnite og WoW raids med Discord, MSTeams/WebEx møder på arbejde, musik og lidt film/Netflix.

Til daglig har mit headset i mange år været et Sennheiser PC360, så det er mit referencegrundlag for min oplevelse med det nye GSP 370. Lydmæssigt ligger disse to headsets meget op af hinanden, og jeg må indrømme at jeg generelt er rigtig glad for Sennheiser's audio ekspertise og korrekte gengivelse af lyd.
 

 

Pasform og lydisolation

 

Som tidligere beskrevet er pasformen super god. Headsettet er meget let og sidder super godt på hovedet så man stort set ikke bemærker, at man har det på. Ørekopperne sidder ud over ørerne og lukker helt til. Der er ikke nævnt noget om aktiv noise-cancelling teknologi, men det føles som at få et noise-cancelling headset på hovedet. I modsætning til mit gamle headset bliver al lyd lukket ude. Det er super fedt når man bare vil isolere sig i et spil, men det kan godt være lidt problematisk når familien forsøger at komme i kontakt med en, og man intet kan høre.

 

Trådløs forbindelse og batteri

 

Det er første gang jeg har brugt at trådløst headset til min computer. Jeg har tidligere prøvet trådløse høretelefoner til mit musikanlæg, men smed dem ud fordi lydkvaliteten var for ringe. Jeg er forholdsvis audiofil så har altid sværget til et godt kabel for bedst mulig lyd. Jeg er dog meget positivt overrasket over lydkvaliteten på dette headset, og det var dejligt ikke at være bundet til computeren med en ledning. Rækkevidden er god, og jeg kunne både smutte på toilettet og i køkkenet under raid, og stadig være på Discord med de andre. :-D

Batteritiden på 100 timer har jeg ikke kunnet teste i bund, men jeg har på intet tidspunkt opladet headsettet i den tid jeg har haft det. Det lå på ca. 85% ud af kassen da jeg satte det i, og jeg har 50% batteri tilbage ifølge softwaren, så det skal nok passe med 100 timer på en opladning. Imponerende!

 

Gaming og film

 

Lyden i gaming er i top. Der er måske ikke så meget bas-brag som andre headsets (hvor der ikke er så stor fokus på lydkvalitet), men man kan justere i softwaren hvis man vil have mere af den slags. Positionering fungerer glimrende, og alle detaljer er med. E-sport profilen var jeg dog ikke fan af, men jeg går også ud fra at formålet med den er at høre teammates og kun lige de vigtige ting i spillet, så man kan konkurrere bedre, og ikke at få så eksplosiv en oplevelse som muligt. Lige som gaming egner headsettet sig også fint til film, hvor film profilen sammen med 7.1 surround giver ekstra dybde og rumklang og lige lidt mere pondus og dynamik. Generelt kørte jeg dog mest med helt flad struktur for at få så korrekt et lydbillede som muligt, og jeg foretrækker også ægte 2.0 frem for virtuel 7.1.

 

Musik

 

Musik lyder også super godt med tilpas dybde og detaljer. Når det kommer til musik, vil jeg dog sige at jeg stadig ikke er 100% tilfreds med trådløs lyd. Når jeg fyrede helt op for musik, oplevede jeg få gange et lille "pop" eller "krak" i lyden. Lyden i sig selv er fin, og nogle gange kunne jeg ikke genskabe det, men det kom ind imellem. Jeg vil derfor stadig sværge til et kablet headset når jeg rigtig skal ind i musikken. Jeg oplevede dog sjovt nok at høre mere musik med dette headset end med mit gamle, fordi jeg nu kunne futte rundt i hjemmet med trådløs forbindelse. Jeg fandt også ofte, at jeg havde volumen på 100 i Windows, og så var der ikke mere at komme efter. Ind imellem kan jeg altså godt lide at fyre helt op for god musik, så jeg kan komme helt ind og få alle detaljer med, men når jeg var på max, kunne jeg ikke komme højere i lydstyrke, så der ramte jeg lige loftet.

 

Mikrofon

 

Jeg har som sagt både brugt Discord under gaming og MS Teams på arbejde, og min test af mikrofonen er at høre fra andre hvad de synes, mens jeg går igennem settings i softwaren. Feedback har været, at lyden er ok, men der er lidt susen i baggrunden og det er ikke den absolut bedste mikrofonlyd de har oplevet. Susen er uanset Gain nivau (mikrofonstyrke). I softwaren kan man justere på flere parametre, men de 2 predefinerede settings "Warm" og "Clear" gav ikke en god effekt ("clear" blev beskrevet som at man befandt sig i rummet) og folk foretrak "off". "Noise gate" kan bruges til at eliminere omgivelserne, hvilket er noget folk med mekaniske tastaturer kan få glæde af. Jeg oplevede en gang at mikrofonen ikke blev "fanget" af windows, så jeg måtte lige hive USB donglen ud og ind igen og så var der hul igennem. Men det oplever man med alle headsets, og er mere et Windows problem når man skifter lydenhed. Alt i alt vil jeg definere mikrofonen som "ok", men ikke ikke noget hvor folk faldt bagover af en fantastisk lyd.

 


Lad os se på konklusion på næste side.