Test: SACKit ROCKit X headset

Lyd d.  02. november. 2020, skrevet af @ngler 0 Kommentarer.  Vist: 6828 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: @ngler
Oversættelse: @ngler

Pristjek på  1299,00
Produkt udlånt af: SACKit
DK distributør: SACKit

Test

 

 

For at teste ROCKit X, så  har jeg brugt YouSee Music i højeste kvalitet (320kbit) og deaktivering at at kvaliteten må sættes ned. Øretelefonerne er testet med Samsung Galaxy S20, Apple iPhone 8 og LG G6.

Jeg bruger til dagligt Sonys WF-SP700N som primære øretelefoner, dog er den daglige pendlertur stærkt begrænset grundet COVID-19.
 

 


Musik

Musikpræferencer er meget forskellig og kommer meget an på ørene der lytter. Derfor prøvede jeg forskellige genre af musik. Dolby Atmos og indbygget equalizer kan ændre lydbilledet en del - og det er værd at tage sig tiden til at finjustere lyden som man ønsker den.  Jeg har lyttet til en del forskelligt musik , så nedenstående er kun eksempler.

 

Bas tung musik

Evig ung - Moberg and BEK & Wallin
Roundtable Rival - Lindsay Stirling

Evig ung har en rimelig punchy basgang - ROCKit X har en fin detaljeret bas, men den mangler punch i forhold til SP700n, som dog også er kendt for dette. Brug af bassbooster apps gav ikke rigtigt noget brugbart, da den nedre mellemtone skal man passe på ikke bliver overboosted. 

Roundtable rival - En violinist går til fest - fine detaljer mellem de høje toner fra violinen og det dybe fra basgangen.    

 

Rock

A Lot like Me - The Offspring
Monster - Skillet
Californication - Red Hot Chili Peppers

Treblen bliver aldrig ubehagelig skarp. Californication gav en god fylde i mellemtonen med en fremragende stereoeffekt.  

 

Stille - Fokus musik

My! My! Times Flies ! - Enay
Prélude in D Flat Major - Ólafur Analds (Klaver)

ROCKit X leverer en levende og varm lyd som passer godt til denne type musik. Gode detaljer i lydbilledet.  

 

Telefonsamtaler 

God lyd som går klart igennem i begge ender. 

 

Generelt har ROCKit X rigtig god lyd i det meste af lydspectret. Personlig kan jeg godt lidt en dyb og kraftig bas, her mangler de lidt. Omvendt er detaljerne i lydbilledet fine. 
 

 


Active Noise Cancellation (ANC)

Mit første første møde med Active Noise Cancellation var til computermesse i Bellacenteret. På Creatives stand kunne man prøve disse over-ear som bare fjernede al den baggrunds summen som der var. Faktisk fortalte Creatives ingeniør at man kunne prøve at nynne uden ANC og så slå det til , så kunne man ikke høre sin egen nynnen. Jeg har prøvet lidt forskellige ANC headset - og generelt så er de store over-ears klart de små in-ears overlegne. Faktisk så testede jeg ROCKit med tændt emhætte og en god lydbog. ANC virker ikke lige effektiv ved alle frekvenser og ROCKit Xs ANC var ikke super effektiv i netop denne situation.  Dette kan skyldes at mikrofonen ikke helt kunne fange lyden, fordi man står højere end lyden og relativt tæt på - så er det det ikke optimalt. For engang imellem så forsvandt lyden af emhætten totalt - sådan som god ANC kan gøre. 

Jeg har en ældre diesel bil, hvor motoren larmer en del. I tomgang Med ROCKit X i ørene så var det næsten som at køre elbil  - ANCen fjerner virkelig effektiv baggrundsstøjen, væsentlig bedre end mine Sony TWS.

 


Voice Through

Jeg kan rigtig godt lide Voice Through når man cykler ude i trafikken, da ROCKit X tillader lyde komme igennem. Som mange andre Voice Through så kommer der desværre lidt baggrundsstøj / knasen som man hører hvis der ikke er musik.  

 


Betjening

Touchknapperne på ROCKit kræver lidt tilvænning, da man ikke føle om man rammer. Men når man lærte dem at kende, så var det faktisk ret nemt.  Man kunne ændre lydstyrken ved enkelt tap, Pause/play 2 taps, Siri / Google now 3 taps…

ANC og Voice through kunne slås til og fra ved at holde inde i 3 sekunders tid.
 

 


Generelt  

Det undrer mig, nu når ROCKit X kan parres med op til 8 enheder at der ikke er muligheden for at skifte mellem de forskellige enheder. Selve parring og forbindelse til headsettet er super nemt, da hvis ROCKit X ikke bliver connected, når man tager dem ud af ladeetuiet, så går de i paring mode.

Rækkevidden på de ti meter passer fint, jeg oplevede at der skulle mere til at forbindelsen blev mistet hvis man lige skulle ud og hente en kop kaffe med ROCKit X i ørene, men telefonen stadig lå på bordet.  jeg har ikke oplevet at der var udfald på noget tidspunkt når telefonen bare lå i nærheden og afspillede.  

Komforten er god, da ROCKit X ikke vejer særlig meget. Det er ikke alle som kan lide in-ears , jeg er 100% fan og 200% når det er TWS med ANC. Jeg oplevede ikke på noget tidspunkt at de var ved at falde ud. Selv ikke på cykel. Konen var omvendt ikke fan, da ROCKit X ikke stikker ud øret når hun har dem i - hvilket man ikke kan se hvis man ser personen bagfra. 

 


Batterilevetiden 

Jeg testede med musik i ørene, ANC slået fra - det gav imponerende 7 timer og 16 minutter. Med Voice Through 2 timer og 48. ANC slået til gav 3 timer og 41 minutter.