Test: Corsair Katar PRO Wireless Gaming Mouse

Styre-enheder d.  21. december. 2020, skrevet af neemos 0 Kommentarer.  Vist: 2266 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: neemos
Oversættelse: donto

Pristjek på  366,00
Produkt udlånt af: Corsair
DK distributør: n/a

Corsair KATAR PRO Wireless

 

 

Corsair har sendt os deres KATAR PRO Wireless gaming mus til test, en lille mus til dem der er på farten, men som stadigvæk vil have kvalitet. Vi kigger nærmere på om Corsair lever op til deres ry om top kvalitet og gode produkter.

 Hvad får man i kassen

 

I kassen til sin KATAR PRO wireless finder man faktisk ikke så meget, men der er hvad der skal være for at komme igang. Der er KATAR musen, 1 receiver og 1 AA batteri samt selvfølgelig garanti bevis og sikkerheds manual.
 

 


Specifikationer

 

Forbindelsesteknologi Trådløs - 2.4 GHz, Bluetooth 4.2 LE
Farve Sort
Dimensioner  6.42 cm x 11.58 cm x 3.78 cm
Vægt 96 g
Lokalisering Europa
Trådløs modtager Trådløs modtager (USB)
Teknologi  Optisk
Antal knapper 6
Bevægelsesopløsning 10000 dpi
Egenskaber Polytetrafluoroethylene (PTFE) feet, hurtig DPI switching, Slipstream trådløs teknologi, RGB-bagbelysning, PixArt PMW3325 spilsensor
Batteri AA type
Producentgaranti 2 års garanti

 

Alle specifikationer er taget fra Corsairs hjemmeside.

 


Design

 

KATAR PRO wireless musen er en relativt lille og kompakt mus, som skal gøre det lidt nemmere at game på farten eller når man lige er ude til et lan-party hos en af vennerne.
 Selve designet er holdt i sort og som man ser ovenover, holdt ganske pænt og diskret og ikke plastret ind i RGB belysning. Dette er en mus der uden problemer kan bruges både som gamermus og arbejdsmus uden at nogen på kontoret løfter et øjenbryn.

 


Med sine 96 g. for musen inklusiv batteri, så er det ovre i kategorien letvægts mus, og den lave vægt er med til at gøre at denne mus noget mere attraktiv til gameren på farten. Som man kan se så ligger batteriet under skallen, og her finder man også en lille plads til den medfølgende USB dongle, så man ikke får smidt den væk.

 


KATAR PRO wireless er indrettet helt som vi kender det, man har dog tilføjet lidt tekstur på siden af musen, så man har et lidt bedre grip på musen under hektisk gaming. Som det kan ses, så er musen indrettet med 2 knapper på siden af musen.

 


I alt har musen 6 knapper der kan programmeres til at gøre lige hvad man har brug for, hvilket helt klart letter lidt på det hele når det kommer til gaming delen.

 På undersiden af musen, der finder vi den sædvanlige sensor, samt en knap til at tænde for musen og også vælge om man vil køre via den medfølgende dongle eller om man vil køre bluetooth.

 

 


Dagligt brug


Men kan musen følge med i det daglige arbejde og gaming, eller er det bare en smart lille ting til at have med på farten. For det første, så er musen i normal størrelse, omend til den lille side, men det er ikke en mikro "rejse mus" som i måske har set før. For det andet, så har Corsair udstyret den med en del tricks for at gøre den gamer ready.

 


Corsair har udstyret KATAR PRO wireless med 2 mulighed for at koble op til computeren, enten med deres dongle eller via bluetooth. Som man kan se på billedet, så er KATAR PRO wireless udstyret med såkaldt "slipstream wireless" som er den teknologi man har proppet ind i donglen, og som vil give dig lynhurtig forbindelse til den computer hvor du bruger musen på. Det vil sige at du vil ikke opleve noget lag imellem når du bevæger hånden og cursoren bevæger sig på skærmen. 

Når jeg har gamet og arbejdet for den sags skyld, så har jeg på ingen måder kunne mærke at jeg sad på en trådløs mus, andet end der ingen ledning var til at genere mig i mit arbejde eller gaming. Musen virker meget responsiv, og jeg har til ingen tider oplevet nogen former for lag overhovedet.

Når det kommer til ergonomien, så har jeg oplevet en smule problemer, men hovedsageligt fordi jeg efterhånden er en gammel mand. Ingen andre i familien har oplevet nogen problemer med at bruge musen i længere tid af gangen. Min dejlige bonus knægt, som er 10 år gammel, har faktisk nydt at bruge denne mus, fordi den passer lidt bedre til hans hånd end en normal størrelse gamer mus. Men ser jeg bort fra min alders skavanker, så er det behagelig oplevelse at sidde og arbejde med denne mus. 

Der er dog en ting der har irriteret mig en del, og det placeringen af batteriet til musen. For det første, hvem bruger et AA batteri i en gamer mus nu om dage, det er simpelthen et no-go i min optik og det er der flere grunde til. For det første så er gør det musen unødvendigt tung. For det andet, placeringen af  batteriet gør at musen er blevet enormt "røv tung", det føles som om man skal bruge ekstra kræfter på at bevæge musen rundt på måtten, så ikke en optimal løsning.

 


Konklusion


Jeg har brugt Corsair´s KATAR PRO wireless både i privaten og arbejdsmæssigt i mit arbejde for hardwaretest.dk, og generelt er jeg godt tilfreds med den. Jeg tror denne mus lidt er resultatet af at man prøver at lave en mus både til gameren, arbejdet og dem der er på farten. Det gør dog at man i min optik har været nød til at gå lidt på kompromis med nogen ting, specielt i gaming delen er der skåret lidt for meget gaming fra i forhold til hvordan jeg foretrækker en mus skal føles og opleves. Men helt generelt er det en ganske god mus, og er du en af dem der har relativt små hænder, så vil denne mus være perfekt til dig, såfremt du kan leve med den er lidt tung i røven.

 

Positivt
 
  • God komfort
  • Batteritid
  • Nem at have med på farten

Negativt
 
  • Lidt for tung i røven
  • Man har valgt at bruge AA batteri istedet for et opladeligt

 

 
Test: Corsair Katar PRO Wireless Gaming Mouse
Design - Layout4
Ydelse3
Pris3
Samlet66%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here

UK summary

 

I’ve used Corsairs KATAR PRO Wireless for both private stuff and in my work at Hardware-test.dk, and generally I’m pleased with it. I think this mouse is the result of an attempt to appeal to the gamer, to the working-man and for those who travel. In my opinion this mouse suffers under this lack of focus and compromises have been made, especially on the gaming side, where a lot of features have been cut compared to how I like the feel and usage of a gaming mouse. But in general this is a good mouse, and if you have small hands, this mouse will be perfect for you, if you can live with it’s heavy back.

 

Positive
 
  • Good comfort
  • Batterylife
  • Easy to carry on-the-go

Negative
 
  • A bit to heavy in the back
  • Corsair chosen to use an AA battery instead of a rechargeable