Test: Logitech ERGO M575 WirelessTrackball

Styre-enheder d.  18. december. 2020, skrevet af neemos 0 Kommentarer.  Vist: 2704 gange.

Korrekturlæser: morra19
Billed behandling: neemos
Oversættelse: morra19

Pristjek på  367,00
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: n/a

Logitech Ergo M575

 

 


Logitech kender de fleste nok, men det er ikke alle der kender til alle deres ergonomiske mus, hvilket er hvad vi skal kigge på denne gang. Mere specifikt skal vi se nærmere på Ergo 575 musen og se hvordan den klarer sig som arbejdsmus, samt en smule let gaming.

 


Kassens indhold

 


Der er faktisk ikke det store med i pakken fra Logitech når det kommer til deres Ergo 575 mus, for der er rent faktisk kun præcist hvad man skal bruge for at komme igang.

 

  • 1 stk Ergo 575 mus
     
  • 1 stk reciver der sidder i musen
     
  • 1 stk batteri til musen som allerede er monteret.

 


Design

 


Her ser vi Ergo 575 ovenfra, og som man kan se, så er det en noget anderledes mus i forhold til hvad de fleste er vant til. Man ligger simpelthen hånden oven på, og bruger tommelfingeren til at navigere kuglen rundt med. Overfladen er lavet med en form for tekstur og føles nærmest lidt "støvet" hvilket faktisk er en super behagelig følelse.

 


Her ses musen fra siden og her ses kuglen til navigation, samt knapperne til frem og tilbage, som dog kan ændres til det man ønsker.

 


Og til sidst ser vi bunden på musen, hvor man kan se, at der er en del fødder på som er med til at musen står helt fast når man arbejder, selv når man sidder på farten og musen står på låret. I midten finder man også on/off knappen, samt knappen til at vælge om du vil køre via bluetooth eller via den medfølgende dongle.

 

TestMange vil nok tænke, at det er en mærkelig form for mus, og mange vil sikkert også springe den over i deres søgen efter en mus til jobbet. Jeg vil dog stærkt råde til at prøve en mus som denne. Grunden til at jeg stærkt anbefaler at prøve den, er at den simpelthen giver så rolig en arbejdsgang, når man først har vænnet sig til den vel og mærke. Specielt hvis du er på farten og ofte pendler med det offentlige, så er denne mus guld værd, da den bare skal have en nogenlunde fast overflade og så er den til at bruge. Jeg har ofte siddet og brugt min egen mens jeg har siddet i både tog og bus, og det har været en fornøjelse med en mus der står fast, og er til at bruge selv når bussen bumler derud af.

Ergonomien er musens stærke side, og jeg har ikke selv oplevet at få ondt i hverken hænder eller håndled ved brug af musen. Formen på musen giver et perfekt greb som gør man har fuld kontrol over musen, og det er under næsten alle tænkelige vinkler man kan holde musen. Knapperne er responsive, uden at musen reagere på, at man lige ligger fingrene på dem, og scroll hjulet føles enormt behageligt.

Kan den så bruges til andet end kontor arbejde, det korte svar er ja. Den kan fint fungerer i spil også, dog vil jeg anbefale at holde sig til strategi spil og ligende, da det ellers bliver alt for besværligt. Jeg har dog selv præsteret at spille CS:GO med denne mus, så det kan lade sig gøre, det kræver bare sindsygt meget tilvænning.


 


Konklusion

 

 


Ergo 575 fra Logitech, er en mus der er tiltænkt det arbejde folk, så hvis du tænker den snildt kan bruges til gaming, så tro om. Musen har en rigtig god ergonomi, som gør den virkelig velegnet til kontorarbejde hvor man sidder i lang tid i samme stilling og arbejder. Er du ofte på farten, så kan denne mus varmt anbefales som "rejse mus" da den fungerer på alle overflader, sågar når den står på ens lår.

Kvaliteten virker god, omend den er lige plastik agtig nok, det kunne godt lige have været en anelse tykkere, da jeg er sikker på at det ville give en lidt større kvalitets følelse af musen. Men overordnet set, så er den i mine øjne en perfekt makker til vedkommende som rejser meget, eller har behov for en ergonomisk korrekt mus for at afhjælpe eventuelle stressskader i hænder og håndled.

Og med en pris på 367,- i skrivende stund, så er denne mus en kæmpe no-brainer i min optik, hvis du mangler lidt nyt til skrivebordet, enten derhjemme eller på kontoret.

 

 


UK Summary

 

 

Ergo 575 from Logitech, is a mouse intended for the people doing work, so if you think it can be used for gaming, think again. The mouse has really good ergonomics, which makes it really suitable for office work where you sit for a long time in the same position and work. If you are often on the go, then this mouse can be highly recommended as a "travel mouse" as it works on all surfaces, even when standing on one's thighs.

The quality seems good, although the plastic shell could have been a little thicker, as I am sure it would give a slightly greater quality feeling of the mouse. But overall it is a perfect companion for those who travel a lot, or need an ergonomically correct mouse to relieve any stress injuries in the hands and wrists.

And with a price of DKR 367, - at the time of writing, this mouse is a huge no-brainer in my optics, if you need something new for the desk, either at home or in the office.

 

 
Test: Logitech ERGO M575 WirelessTrackball
Design - Layout3
Ydelse4
Pris5
Samlet80%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here