Test: Corsair HS75 XB Wireless

Lyd d.  04. januar. 2021, skrevet af BPM 2 Kommentarer.  Vist: 2299 gange.

Korrekturlæser: morra19
Billed behandling: BPM
Oversættelse: morra19

Pristjek på Pricerunner 1346,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Corsair HS75 XB Wireless

 

 


HX75 XB fra Corsair er et trådløst headset, specifikt lavet til Xbox One og Xbox Series X. Vi tager et kig nærmere på det og ser hvor godt det gør sig.

 

 

Kassens indhold

 

Headsettet ligger godt beskyttet og holdt fast i plastik bakken. Her kan man allerede fornemme at headsettet har en vis tyngde.
 

 

I æsken finder vi også USB kabel til at lade headsettet op med, en mikrofon bom med tilhørende "pop" filter, diverse papir opsætning og warranty. Og så en reklame for Dolby Atmos som headsettet understøtter.
 

 

 

Specifikationer

 

Specs er lånt fra Corsairs egen hjemmeside.
 

 

 

Design

 

Ved første øjekast har man oplevelsen af et solidt headset, og man må sige at det bestemt virker som om de har gjort noget ud af det. Bøjlen er stor, uden at være for voldsom, men virker solid og er beklædt med imiteret læder, og foret med skum, så den støtter fint på hovedet uden at være generende. Holderne hvor ørekopperne sidder, er lavet af metal, resten er af plastik, men føles fint i kvaliteten. Det der føles mest "billigt" er det plastik net, som skal forestille metal, der er på siden af kopperne.
 

 

På hver af kopperne sidder der forskellige knapper og drejehjul.
Hvis vi tager den venstre først, så er det her man monterer mikrofonen. Bag den finder vi USB-C stikket til ladning af headsettet. Næste knap er mute, og til sidst Volume justering. Det kan drejes uendeligt men er lavet så det kører i klik/hakker op og ned, godt tænkt, så får man ikke så nemt skruet på lyden ved et uheld.
På højre kop har vi tænd knappen, som også er den knap man skal bruge til at tilslutte sit headset med sin Xbox. Til sidst har vi et drejehjul mere til justering af chat/spil lyd, så kan man justere om man vil kunne høre snakken/chatten mere eller om man vil skrue ned for snakken og kunne hører spillet mere. Det er en ganske smart feature syntes jeg, da jeg helst vil hører spil lyden, frem for nogle der snakker om ingenting. Hjulet har også en neutral stilling hvor det "klikker" i position, hvis man vil have lige dosis chat og spil lyd.
 

 

Rart med tal på bøljen, gør det lidt nemmere at huske hvilken position der sad godt på hovedet.
 

 

Øre kopperne er behagelige at have på med deres læder look, og er fyldt med memory foam. Indersiden af koppen er beklædt med stof.
 

 

 

Test

 

Headsettet er selv med den lidt høje vægt, super behageligt at have på og virker bestemt som et man kan sidde med i timer og game, uden man egentlig tænker over man har det på. Kopperne dæmper også ganske kraftigt for udefra kommende lyde, også selvom man ikke har gang i noget, det kan være både godt og dårligt. Jeg spillede med dem en hel del timer og jeg nåede ikke at blive hverken træt i hovedbunden eller generet ved ørene af dem. Nu vi er ved længere tids brug, så har hovedtelefonerne en batteri levetid på op til 20 timer, hvilket må siges at være ganske udemærket, og burde for de fleste være mere end rigeligt. Rækkeviden på headsettet må også siges at være fint, op til 9 meter, og det er dog de færreste som sidder så langt væk fra skærmen. Lad os gå videre til lydoplevelsen og hvor godt de 50 mm store neodymium enheder lyder og opleves.
 

 

Vi skal dog lige forbi en lille ting, for Corsair HS75 XB er lavet så det understøtter lyd fra lydfirmaet Dolby som har udviklet Dolby Atmos.
Dolby Atmos er en app/software som kan ændre lyden, så den går fra almindelig stereo til surround, og det kan indstilles i forskellige indstillinger, så lyden får forskelige effekter. Det er dog bestemt ikke alle titler at det virker på, for det er ikke alle spil som understøtter Dolby Atmos. Jeg har testet både med og uden Dolby Atmos aktiveret.

 

Musik
 

Jeg er godt klar over det nok er de færreste som vil høre musik på dette headset, men der er trods alt nogle spil hvor musikken spiller en temmelig stor rolle, så derfor har jeg taget det med.

Lad os starte uden Dolby Atmos aktiveret og med lidt rock fra Ghost og Volbeat. Det kan headsettet sagtens klare, men man kan bestemt godt høre, at det ikke er det headsettet er tiltænkt, eller også er det måske mig der er for sart. Jeg var også igennem lidt Clean Bandit og Kiesza, og her kommer headsettet mere til sin ret. Men dog syntes jeg ikke at det er her headsettet gør sig bedst. Det er skam ikke dårligt men jeg syntes simpelthen der mangler fylde i musikken så det bliver ret fladt at lytte til.

Med Dolby Atmos aktiveret får man lidt mere bas, men ikke på den gode måde. Selvom Dolby Atmos er sat til musik så er det ligesom om det ikke rigtig fungere man kan bare fornemme det er slået til.

 

Spil
 

I spil delen er jeg næsten sikker på at vi ikke løber ind i samme problem som med musikken, for headsettet er rettet mod gameren. Og lad mig sige med det samme at her spiller det ganske udemærket og der er bestemt ikke en finger at sætte på det. Vi er startet op uden Dolby Atmos og har sat gang i Assasins Creed Odyssey og selv i normalt stereo får man masser af effekt og bagrunds lydene i spillet går klart og fint igennem. Dialoger kan tydeligt høres, intet bliver overdøvet af andre lyde. Der skal også lidt mere gang i den. og her bliver det Gears of War 4, et tredje persons skydespil med masser af action. Igen viser headsettet sig fra sin gode side. Skud og eksplosioner lyder ganske godt i ørene og bliver ikke gnidret og dialogen i spillet går også klart igennem. Man kan sagtens skelne tingene fra hinanden og høre hvor de kommer fra. Til slut skal der køres lidt ræs, så Forza Motorsport bliver startet op og motorerne bliver startet. Her syntes jeg desværre at glansen går lidt af headsettet. Bevares man kan sagtens høre når der kommer en anden bil drønende op på siden på dig, men det hele bliver lidt gnidret sammen. Jeg kan have min anelse om at det er spillet, men jeg syntes normalt ikke jeg har det problem med mit 5.1 surround headset.

Med Dolby Atmos aktiveret går vi næsten ind i en fuld surround stemning. I Assassins Creed Oddyssey kan man fornemme omgivelserne på en anden måde, lyden er mere åben og kommer mere rundt om en end bare højre - venstre. Det giver bestemt mere effekt og har vil jeg helt sikkert bruge Dolby Atmos til at fremhæve stemningen i spillet. Det samme gælder faktisk i Gears of War 4, stemningen bliver løftet op og man får mere lyd og rum omkring sig. Og effekten af at fjenderne er omkring dig er mere tydelig end ved ren stereo. Forza Motorsport syntes jeg ikke at Dolby Atmos gjorde den store forskel på, lyden var generelt den samme oplevelse, måske en lille forbedring, men ikke noget som giver en større oplevelse af spillet og lyden.

 

 

Konklusion

 

Corsair har med HS75 XB lavet et solidt headset, som føles ganske lækkert og holdbart. Det er kun det grå plastik på siderne af headsettet som jeg synes kunne være gjort bedre, da det simpelthen føles for billigt. Man får med i kassen hvad man skal bruge, og så er der endda et USB-C kabel, skønt at se. Headsettet er behagelige at have på i flere timer, jeg har i hvert fald ikke oplevet at det har trykket eller presset så det blev ubehageligt. Knapperne er nemme at finde og man lærer hurtigt hvor hvilke knapper sidder når man skal bruge dem.

Lydmæssigt kan jeg kun sige, at hvis man normalt kun har TV lyden, så er dette headset bestemt er stor opgradering af lyden, da man vil få mange flere lyde med, som man nok ellers ikke ville have hørt på et almindeligt tv, da lyden jo ikke altid er det bedste på dem. Men jeg vil efter mine ører kun anbefale det til spil, da ren musik ikke er hvor HS75 XB har sine styrker. Men spil er det i den grad godt til, især de nyere af slagsen og dem der understøtter Dolby Atmos. Gør spillet det, så sørg for at hent Dolby Atmos appen til din konsol, for du vil få en markant bedre lydoplevelse med det aktiveret, end bare i normalt stereo.

Alt i alt en god opgradering fra det almindelige TVs dårlige lyd eller hvis samboen bare ikke gider hører på dit spil, så er HS75 XB værd at kigge på.

 

 
Test: Corsair HS75 XB Wireless
Innovation / Teknologi3
Bundle - Tilbehør3
Design - Layout4
Ydelse4
Pris4
Samlet72%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here

UK Summary

 

With the HS75 XB, Corsair has made a solid headset that feels quite sleek and durable. The gray plastic on the sides of the headset could have been done better as it simply feels too cheap. You get what you need in the box, and there is even a USB-C cable included, great to see. The headset is comfortable to wear for several hours, at least I have not experienced that it has become uncomfortable. The buttons are easy to find and you quickly learn where the buttons are when you need to use them.

Sound-wise, I can only say that if you normally only have the TV sound, then this headset is definitely a great upgrade of the sound, as you will get many more sounds with, which you probably would not otherwise have heard on a regular TV, as the sound after all, not always the best on them. But I would in my ears only recommend it for gaming, as pure music is not where the HS75 XB has its strengths. But games are so good, especially the newer ones and those that support Dolby Atmos. Do the game, so be sure to download the Dolby Atmos app to your console, because you will have a significantly better sound experience with it enabled, than just in normal stereo.

All in all, a good upgrade from the regular TV's bad sound or if your roommate just does not bother listening to your game, then the HS75 XB is worth watching.

 

 

KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
04-01-2021 11:42:56
Svar/Indlæg:
4282/306

Tak for testen! 🙂BPM
 
Senior Skribent
Tilføjet:
04-01-2021 19:29:30
Svar/Indlæg:
212/2

selv tak du :D