Test: Logitech PRO X Superlight Gaming Mouse

Styre-enheder d.  12. januar. 2021, skrevet af Silent Sniper 4 Kommentarer.  Vist: 4801 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Silent Sniper
Oversættelse: Silent Sniper

Pristjek på  1099,00
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: Logitech.com

Test

 

 

 

Logitech G PRO X SUPERLIGHT musen, er blevet testet i mit daglige arbejde samt i diverse spil som Call of Duty Modern Warfare, Overwatch, Battlefield V og som skribent på hwt.dk

Første gang musen tages ud af kassen, bliver man positivt overrasket over den ekstremt lave vægt på blot 63g, selvom vægten er i den lave end af skalaen for Gaming mus, føles musen stadigvæk utrolig stærk og uden at plastikken kan flekse selv hvis der trykkes hårdt på musen.

Som jeg beskrev i design/layout afsnittet, kan musen på de to primære knapper føles glatte for nogen, hvor de medfølgende klæbepuder kan monteres for at bevare et bedre greb med fingrene på musen ikke noget jeg har haft problemer med under testen af musen her, men rart at muligheden er der.

Scrollhjulet og de primære knapper føles præcise med en god tilpas klikrespons uden at det hverken knirker eller knager i konstruktionen på musen, det samme gør sig gældende med de to knapper på siden af musen, de føles også præcise og med en god klikrespons.

Alt i alt føles musen hele vejen igennem, solid og godt bygget på trods af den lave vægt på 63g.
Ergonomien på musen er ganske god, jeg har ikke haft ondt i hånden eller fingrene ved længere tids Gaming her snakker vi 4 timer plus.
Musen vil passe til langt de fleste voksne og børn, teenageren herhjemme på 14år havde ingen problemer med at bruge musen til sine spil.  

Det er første gang jeg prøvet en mus med Logitech´s nye Hero 25K sensor, og må ærligt erkende at musen føles super præcis i både Gaming og almindeligt skrivebordsarbejde.    

PRO X SUPERLIGHT er udstyret med Logitech G’s HERO 25K-sensor på 25.600 DPI, branchens første mus, der nøjagtigt kan spore bevægelser på mikroniveau – ca. 1/50 tykkelsen af et menneskehår – uden at gå på kompromis med præcision. Sensoren gør dette uden brug af udjævning og uden tilfældige bevægelser eller parasitic counts.

HERO 25K-sensoren bruger et smart strømstyringssystem til konstant at kunne tilpasse billedhastigheder baseret på musens bevægelse for at minimere strømforbruget. Selv med en høj DPI, har HERO en ydeevne, der er 10 gange mere effektiv end tidligere Logitech G sensorer.

Efter flere dages brug, og kort tilvænning vil man virkelig sætte pris på den lave vægt på musen.
Det bliver svært at pakke musen ned igen, og sende retur for at komme tilbage sin normale mus med en kampvægt på 104g, det lyder måske ikke af meget men tro mig forskellen er til at mærke og føle på.

Musen nærmest flyver afsted på ens mussemåtte, samtidigt med at bevægelserne føles knivskarpe i FPS spil og lign, uden lag eller noget som helst, det spiller bare maks!

Eneste jeg savner på musen, er en dedikeret DPI knap for enten at skrue op eller ned hvis man som jeg elsker at snipe ens fjender på slagmarken med en lav DPI på under 800, det bliver lidt svært, selvom knapperne på siden af musen, kan programmeres til dette da disse normalt bruges til flash-bangs og håndgranater for mit vedkommende.

 


Vi slutter testen med en med konklusion på næste side.

 

 

Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-01-2021 16:08:23
Svar/Indlæg:
5568/1198

En fin letvægtsmus, men med (IMHO) samme fejl som (næsten) alle andre mus. Tommelfingerknapperne burde sidde opp/nede, og ikke frem/tilbage. Det er nu engang lettere at flytte tommelfingeren op/ned, end at gøre den længere/kortere.

Min meget gamle (og nu ubrugelige) Microsoft Sidewinder gamermus har knap "4" og "5" over/under hinanden, og jeg har savnet dette lige siden den opgav sit livSoundWave
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-01-2021 18:41:27
Svar/Indlæg:
3006/103

Jeg er til gengæld super glad for placeringen af knapper på min G700s og bruger de to nederste til frem/tilbage og de to øverste til skift af fane frem/tilbage - det er uundværligt når man har vænnet sig til det.

Jeg forstår ikke at flere mus ikke har denne mulighed.Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af SoundWave d. 12-01-2021 18:42:08.


peterlmad
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-01-2021 21:45:14
Svar/Indlæg:
981/138

modtager selv den sorte model imorgen da jeg ikke kunne vente... den hvide er også bestilt og kommer i næste måned 😅lp_larsen
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-01-2021 07:48:38
Svar/Indlæg:
397/70

Det er muligt at det er mig der er sær, men jeg forstår ikke behovet for at mus skal veje så lidt som muligt. 

 

Jeg foretrækker langt at have en tungere mus, da jeg synes det giver væsentlig bedre føling. 

 

Jeg har så også en ret stor hånd, så mange "std" størrelse mus er lige i det mindste til mig. .