Korrekturlæser: morra19
Billed behandling: SDK
Oversættelse: morra19

Pristjek på  13124,00
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: Proshop.dk

Layout / Design

 

 


Designet er som vi kender det fra Gaming X serien.
Der benyttes de nye Torx 4.0 fans, som skulle forbedre statisk tryk og airflow over alle komponenterne på grafikkortet. Selve fans'ne er ca. 90mm i diameter, hvilket betyder at selve kortet er ret bredt i forhold til PCI bracket'en.
Visuelt set så er denne nye udgave af Gaming X Tri-Frozr køleren mere harmonisk at se på i forhold til tidligere versioner, hvor der blev anvendt uens størrelse fans. Så rent optisk er kortet meget behageligt og se på. Man kan ikke fornægte, at det er som om, at MSI har taget noget fra deres DUKE design og implementeret i deres nye køler her, og det er bestemt positivt ment.

 


Kortet er tungt! ca. 1.5kg - og der er ingen tvivl om, at der bruges en heftig køleprofil, der er i stand til at holde alle kompenenter i skak i forhold til temperatur. Der er heatspreaders og thermalpads præcis der, hvor man ønsker at se dem. For at komme den massive vægt til livs i form af GPU sag, så har MSI inkluderet en anti-sag GPU bracket til at understøtte kortets vægt i kabinettet. Farven er matsort og let grålig. Den bliver kun brudt at nogle meget fine og let matte sølvgrå accenter på kortet, det er et meget afdæmpet sort/sølv udeseende, som på ingen måde vil forstyrre i en pc med andet farve tema. Noter at dette kort fylder 3 udvidelsesporte og med en længde på 32 cm, fylder kortet godt ud i selv de største kabinetter. 

 


Bagplade er massiv aluminium (evt blandet med magnesium) og er ikke af plastik, så der er noget varme aflednings potentiale her, hvilket kun er et plus. Bag på er der også det velkendte Gaming logo at beskue.

 


På siden/toppen af kortet ligger en "Mystic Light Bar", som MSI kalder det. Det er essentielt blot en RGB bar med et "frosty" udtryk, som kan gengive alle regnbuens farver, for de som måtte sætte pris på RGB belysning i deres PC.

 


Ydermere finder vi hele 3x 8PCIe strømstik på siden af kortet. Dette er bestemt noget man skal være opmærksom på, såfremt man ønsker at anskaffe sig dette kort. Derfor tjek din PSU har nok strøm stik og kan levere de anbefalede 750 watt. Har din PSU flere 12 volt rails, skal du også være opmærksom på hvordan kortet er sat til. 

 


Af display udgange da finder vi 3x DisplayPort v.1.4a og 1x HDMI 2.1.

 

 

Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-01-2021 14:59:05
Svar/Indlæg:
5565/1198

Der er lige en enkelt ting til på positiv listen. I efteråret havde jeg bestilt både dette kort samt samme udgave i RTX 3080 (MSI). Endnu er mit rtx 3080 ikke dukket op, men jeg har kørt med mit RTX 3090 i flere måneder nu, så hvis valget er mellem ingenting og et RTX 3090, så er der lidt (meget meget lidt) fornuft i at købe dette. Prisen er langt mere end det er værd, HVIS man ellers kunne købe et alternativ !!!

Kan iøvrigt bakke testen op med, at kortet er lydløst, faktisk så lydløst, at jeg kan høre min Noctura NH15 CPU køler, når der virkelig er smæk på gamet. AzeOne
 
Superbruger
Tilføjet:
18-01-2021 18:54:05
Svar/Indlæg:
280/12

Jeg kan også bekræfte at kortet er mega lydløst 🙂 og ingen coilwhine på mit eksemplar 🙂

Jeg har i dag modtaget vandblok og backplate fra EK med posten, bliver fedt at få vand på dyret 🙂