Test: Kioxia Exceria PLUS 2TB SSD card

Solid state disk d.  24. februar. 2021, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 2398 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: donto

Pristjek på  2260,00
Produkt udlånt af: KIOXIA
DK distributør: Proshop.dk

Test

 

 


 

Testmaskinen består af :

AORUS X570 AORUS PRO BIOS F31e
AMD RYZEN 7 5800X
2 x 8 GB G.Skill Sniper X 3400 MHz
ASUS ROG STRIX Geforce RTX 2070 OC 8GB
AORUS NVMe Gen4 SSD 1 TB
KIOXIA EXCERIA PLUS NVMe 2 TB
Cooler master G750M
Windows 10 Pro x64

 

Programmer:

Crystal DiskMark 6
AS SSD
Anvil Disk Util's


Jeg sammenligner med en række af tidligere testede SSD'er.

 

Her ses de aktuelle testresultater som er mere detaljeret vist i grafisk form herunder.

 


ATTO

ATTO er det program producenterne oftest henviser til, når de skal opgive læse- og skrivehastigheder. Programmet bruger komprimer bare data, hvilket alt andet lige vil give højere hastigheder og dermed en højere score ift. tilfældige data fra en harddisk.
 I attotesten klarer denne KIOXIA SSD sig udmærket og er hurtigere i mange af testtrinene på vejen mod max. ydelse end alle de andre SSD'er i læsetesten. I skrivetesten er KIOXIA suveræn og vinder det hele når vi er over de 256KB i blok størrelse.

 


Crystal DiskMark

Crystal DiskMark bruger ukomprimerbare data, så derfor kan der være stor forskel på resultaterne ift. ATTO, især på skrivehastigheden. Her ser man ofte ydelsestab for SSD'er der anvender komprimeringsalgoritmer, da de først skal opdage at data ikke kan komprimeres og dernæst finde ud af, hvad de skal stille op med dem.
 I denne test ser vi SSD'ens virkelige ydelse og det placerer den næsten på linje med Samsung 970 EVO PLUS 500 GB. Det er dog ikke specielt hurtigt når man tænker på at hastigheden stiger i takt med størrelsen på en SSD.

 


AS SSD

Programmet bruger ligesom Crystal DiskMark ukomprimerbare data, så resultaterne bør ligne Crystal DiskMark.
 I AS SSD testen ser vi KIOXIA SSD'en spille mere med musklerne og den følger fint med et par af de andre SSD'er i læsetesten og især i skrivetesten.

 


Anvil Storage Utilities

Anvil programmet baserer sine målinger på IO Meter, der er det tætteste man kommer på en industristandard inden for test af harddiske og SSD'er.
 I Anvils Storage Utillity ser vi samme tendens som i de øvrige tests KIOXIA scorer pænt i læsning og endnu bedre i skrivning, her overgår den alle de andre SSD'er.

 


IOPS

IOPS tallene fortæller hvor mange gange i sekundet SSD'en, er i stand til at skifte mellem opgaverne. Jo højere tal jo bedre. Det har især betydning hvis du skal håndtere store filer.
 I IOPS testen yder KIOXIA PLUS SSD'en igen middelmådigt i læsning og helt fint i skrivning, hvor den igen slår alle de andre SSD'er.


 

IOPS tallene for læs, skriv og kombineret læs/skriv ser OK ud og ligger indenfor de opgivne IOPS tal.

 


Så mangler der bare en konklusion som følger på næste side.