Test: Mountain Makalu 67

Styre-enheder d.  05. maj. 2021, skrevet af neemos 0 Kommentarer.  Vist: 1304 gange.

Korrekturlæser: The Boss
Billed behandling: neemos
Oversættelse: neemos

Pristjek på  479,00
Produkt udlånt af: Mountain
DK distributør: n/a

Mountain Makalu 67Vi har for kort tid siden hilst på firmaet Mountain, da vi testede deres modulære tastatur Everest Max, og nu er det blevet tid til deres første forsøg på en gamer mus, nemlig deres Makalu 67 mus. Det bliver spændende at se om de kan sparke døren ind til muse markedet på samme måde som de har gjort med deres tastatur.


Kassens indhold
Ligesom med deres indpakning til Everest Max tastaturet, så er indpakningen også noget for sig selv til Makalu 67 musen. Det hele er robust, virkelig en fornøjelse at pakke op og fyldt med lidt godter som vi ellers sjældent ser nu om dage. 

Jeg ved det måske ikke betyder alverden for de fleste, men for mig personligt, så er det bare lige lidt ekstra lir når man får lidt klistermærker med i kassen. Udover det, så er der er et sæt ekstra mouse skates, så hvis du med tiden føler at musen hænger lidt i måtten, så kan du altid skifte dem.


SpecifikationerDesignMountain er røget med på vognen når det kommer til letvægts mus, dog er deres design en smule anderledes end hvad de fleste andre har på deres mus. Deres design, som det kan ses, er mere i gitter form, hvor de fleste andre er i et såkaldt honeycomb design.

Om man er til det ene design eller det andet er vist en smagssag, men jeg kan ikke lade være med at tænke om det er grunden til at Makalu 67 musen lige ligger lidt højere i vægten end en del af konkurenterne, nemlig på 67 g. totalt for musen.Designet er holdt ganske neutralt, næsten helt i sort dog krydret med små strejf af gråt hist og pist, hvilket er med til at give et ganske flot og diskret look på musen. Overfladen føles en smule ru, som helt sikkert er gjort for at give et bedre grip når der er fuld gang i gamingen.På toppen af musen, der finder vi DPI vælgeren som gør det super nemt at vælge hvilken DPI setting du vil have i det pågældende spil du lige sidder og spiller. Mountain har også sørget for på en ganske smart og ikke totalt RGB belysnings måde, at vise hvilken DPI setting du er på lige, simpelthen ved at de 4 prikker viser om det er profil.Lidt RGB belysning skal der dog være plads til, omend det ikke er meget i forhold til så mange andre. Men på det personlige plan, der finder jeg det yderst tiltalende at det er så diskret, og dog så "oplyst" på en mærkelig måde. Det er en super fed balance som Mountain har fundet imellem fullon RGB belysning, og så os andre der godt kan lide det ser lækkert og semi diskret ud.For at runde designet af, så skal vi selvfølgelig en tur under musen og se hvilke moouse skates som der er brugt. Mountain har valgt hvad man kan kalde "full smiley" modellen, som gør at der er mindre kanter hvor en skate eventuelt kan hænge fast i musemåtten. 


SoftwarenFor at kunne udnytte alle funktioner i Makalu 67 musen, så skal du have gang i den medfølgende software. Den er super nem at gå til og jeg er imponeret over at et nystartet firma ligger fra kaj med en software af denne kaliber. Alt er pænt og rent og virkelig pænt designet, og for at det ikke er nok, så er softwaren også utrolig nem at bruge.Som man kan se her, så er det en lækker brugerflade Mountain har fået banket sammen, og her er alt hvad du skal bruge, samt det er utroligt intuitivt at gå til. Jeg kunne godt se at dette bliver et firma man skal holde øje med i fremtiden, de har simpelthen bare styr på det hele vejen rundt er min oplevelse.

Alt er dejligt nemt at gå til og som man kan se på billedet, så giver det hele sig selv. Men at opsætte keybindings, makroer, justere på hvordan din mus reagerer, det hele gøres nemt og enkelt via softwaren. Det hele er så nemt at selv min lille dreng herhjemme uden de store problemer kunne navigere rundt i det og finde ud af tingene selv.


Dagligt brug


Mountain har valgt at deres første mus skal være en såkaldt "letvægts mus" hvor man har skåret så meget af skallen som muligt uden at det går ud over det strukturelle i musen. Jeg har selv været typen der skulle have så meget vægt som muligt i min mus, og derfor anså disse mus som en trend der ville gå i sig selv igen, og jeg skulle ihvertfald aldrig prøve sådan noget moderne fis. 

Men så fik jeg ved et tilfælde en letvægtsmus i hånden, og hold da op hvor blev jeg positivt overrasket over hvor solid sådan en konstrukion kan føles, og det samme gør sig gældende med Makalu 67 musen. Den føles utrolig robust, specielt med dens design i tankerne. Jeg har lagt hele min vægt på musen, uden at den har givet sig nævneværdigt, og der er intet på musen der føles løst eller billigt lavet, tværtimod vil jeg sige. Denne mus er så robust at man kan have svært ved at forstå at de har kunne "fjerne" så meget fra musens konstruktion uden at den på nogen måde føles som om den nærmest er ved at gå i stykker.Selve pasformen på musen er lidt svær at beskrive, simpelthen fordi jeg ikke har prøvet en mus før der helt føles som denne her. Den er uden tvivl bygget til voksne mennesker og jeg er tilbøjelig til at sige at den er bygge til folk med store hænder, da jeg til tider faktisk føler at den er en anelse stor til mig. Det bunder dog nok mest i at jeg bruger en form for "claw" når jeg holder på musen, og denne mus er helt sikkert bygget til at man bruger "palm" stilen til at holde sin mus.

Når det er sagt, så er det en vidunderlig mus, selvom den ikke lige var optimal for mig, men hold nu op hvor er den lækker at bruge i det daglige. Det er der flere grunde til, men en af dem er sjovt nok pasformen på musen, den understøtter simpelthen hånden på en helt vidunderlige måde, så man på ingen måde oplever at blive træt i musklerne, selv efter flere timers arbejde ved skærmen.

Makalu 67 musen er rent ergonomisk en dejlig lille skønhed, og når man kigger på vægten af musen, som sjovt nok ligger på 67 g. så giver navnet også lidt mere mening. De 67 g. er faktisk til den lidt tunge side når vi kigger på letvægtsmus, men det er et resultat af det gitter design som man har brugt for at give musen en helt utrolig styrke i designet. Når det er sagt, så skal man lige være klar over at 67 g. på ingen mådes føles tungere end andre letvægtsmus jeg har haft i hænderne, og det er kun pasformen på selve musen man skal være opmærksom på her.Makalu 67 er udstyret med det nyeste når det kommer til sensoren, den er nemlig født med "PAW3370 sensor" som har en helt sindsyg max DPI setting på hele 19.000. Jeg har dog aldrig hørt om nogen der har behov for at kunne komme helt derop og på det personlige plan er jeg aldrig over 800 DPI. Men ikke desto mindre har man muligheden for at gå amok hvis man ønsker det. 

Men når det kommer til præcision, så er denne sensor virkelig fed at bruge, specielt til FPS gaming gør det sig virkelig gældende. Jeg ved at mange ikke oplever de små forskelle der måtte være i en diverse sensorer, men når man har testet 50+ mus, så begynder man at mærke de små, men dog store forskelle der er på de forskellige senorer. Kort sagt, denne sensor gør virkelig sit arbejde godt. Den er utrolig præcis og jeg har på intet tidspunkt mærket nogen upræcisheder, selvom den virkelig er blevet testet i lang tid.

Makalu 67  klarer sig ufatteligt godt om jeg skruer op eller ned for DPI eller om det er casual gaming eller hardcore FPS gaming med venner der står på menuen. Hele designet er lavet til at musen er let, elegant og hurtig, og det lever den virkelig op til, så hvis du er en af dem der godt kan lide lidt modstand eller vægt i din mus, så skal du nok lige prøve den først inden du får den købt. 

Med det sagt, så har jeg efterhånden fået omvendt en del gamere til letvægtsmus, og de har alle været helt som jeg, glade for max vægt i musen. Men efter de har haft lov til at prøve en af mine ekstra mus, så har de samtlige inden jeg har fået musen tilbage, købt en selv, så det siger lidt om hvad en letvægtsmus kan.


KonklusionMountain Makalu 67 musen er i min optik en mus til de folk med lidt større hænder, omend os i almindelig størrelse dog sagtens kan bruge og have massiv glæde af denne lækre mus. Designet er i top og det samme er de materialer man har valgt til at lave musen i. Det hele føles bare som om at det går op i en højere endhed og følelsen af både selve musen og ikke mindst den medfølgende software, gør bare at man føler at man sidder med et premium produkt i hænderne.

Softwaren er noget af den bedst designet jeg har prøvet og at en nystartet firma kan smide et sådan produkt på gaden i første omgang er virkelig imponerende.

Der medfølger ekstra mouse skates, så er du en der går op i at det skal være totalt i top hele tiden, så har du en gratis omgang på Mountains regning. Men sådan har det generelt været med Mountain produkter, det er bare klasse hele vejen igennem, og man er ikke i tvivl om at der tænkt på alt.


Positivt

 • Flot design
   
 • Diskret RGB belysning ( for nogen)
   
 • Super ydelse
   
 • Velenget til store hænder eller palm grip
   
 • Utrolig let

Negativt

 • Diskret RGB belysning ( for nogen)
   
 • Til store hænder

 

 

 


 
Test: Mountain Makalu 67
Design - Layout5
Software - BIOS5
Ydelse4
Samlet93%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here

UK summary


The Mountain Makalu 67 mouse is in my optics a mouse for those people with slightly larger hands, although us in regular size can easily use and have massive pleasure from this delicious mouse. The design is top notch and so are the materials you have chosen to make the mouse in. It all just feels as if it goes up into a higher unit and the feeling of both the mouse itself and not least the included software, just makes you feel like you are sitting with a premium product in your hands.

The software is some of the best designed I have tried and that a start up company can throw such a product on the street in the first place is really impressive. Extra mouse skates are included, so if you are one who agrees that it must be totally at the top all the time, then you have a free ride at Mountains' expense.

But this has generally been the case with Mountain products, it's just class throughout, and there is no doubt that everything has been thought of.