Test: Gigabyte GA-X38-DQ6

Bundkort, Intel d.  12. november. 2007, skrevet af DTU_XaVier 11 Kommentarer.  Vist: 21009 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Nordisc Distribution

Konklusion

 
Det er med lidt blandede følelser jeg sætter mig ned og skriver denne konklusion. For som udgangspunkt er det et godt kort, der er bare nogle ridser i lakken, som gør, at jeg ikke kommer helt op af stolen, som man burde med et kort bygget på ny teknologi. Men jeg må sige jeg i sidste ende blev positivt overrasket.

Innovation: 5
X38 chipsettet er splinternyt, fyldt med features, og combo-funktionen til Gigabit-LAN er da fiks. Samtidig er der understøttelse af PCI-E 2.0, hvilket også er et plus. At Gigabyte er gået så højt op i at gøre bunkortet solidt som de har, vidner om en dedikation til at skabe noget nytænkende.

Bundle/Tilbehør: 2
Bundlen er for skrabet.. En bedre beskrivelse ville måske være at den var pakket til den forkerte målgruppe. Javist, man får de obligatoriske kabler, manualer og drivere, men langt det meste af det andet ekstra-udstyr er ubrugeligt og dårligt udtænkt. Hvis man udelukkende skulle kigge på bundlen, ville jeg tro kortet var beregnet folk med backup-flip.

Design/Layout: 4
Her er der ikke en plet at sætte på kortet. Alt sidder som det skal, det er nemt at komme til over det hele, og komponenterne sidder generelt godt.
Det eneste jeg lige kan komme på, er at CMOS-batteriet sidder et tåbeligt sted, men det er da vist også det eneste.

BIOS/Software: 3
BIOS er god, fyldig og fuld af indstillinger man kan lege med. Den gør et godt stykke arbejde med at gøre det hele overskueligt, og muligheden for blot at lade BIOS klare det hele, er så absolut et plus for de dovne. Det samme kan desværre ikke siges om softwaren der følger med. Noget af det er inkompatibelt indbyrdes, af uvisse årsager er der vedlagt 2 anti-virus programmer, og overclocking-værktøjet crasher computeren når man ændrer på noget.

Ydelse: 4
Kunne man give 4,5, så havde jeg gjort det, men det må desværre blive til et 4-tal her. Kortet yder godt, ingen tvivl om det. Det følger fint med andre kort i samme klasse, og går endda et stykke over i et par tilfælde. I de grafiske tests klarede kortet sig rigtig godt, og det må da være et plus for så vel spil-entusiasten som benchmark-fanatikeren. Overclocking-evnerne var i den gode ende for X38-bundkort, og jeg er sikker på, at der med lidt flere forsøg og lidt mere tålmodighed, er mere at hente.

Pris: 4
Kortet kan lige nu findes til 1600.- på EDBpriser, hvilket jeg vil sige er en meget fair pris. Kortet yder godt, det er pålidligt, og det har den "bling"-faktor som man forventer af et kort i den klasse. Og har man tålmodigheden til at sætte sig ind i BIOS, har man et habilt OC-bundkort. Men man køber altså ikke dette bundkort pga. bundlen.

 

 

 


 
Test: Gigabyte GA-X38-DQ6
Innovation / Teknologi5
Bundle - Tilbehør2
Design - Layout4
Software - BIOS3
Ydelse4
Pris4
Samlet73%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here

UK summary

Innovation: 5
The X38 chipset is brand-new, filled with features, and the combo-feature for the LAN is a nice little thing. At the same time it supports PCI-E 2.0, and the fact that Gigabyte has gone to great lengths to make the board solid, speaks of dedication to making something groundbreaking.

Bundle/Accessories: 2
The bundle is too small.. .Well, a better word might be "ill-suited" for an enthusiast motherboard. Sure, you get the mandatory cables, driver-CDs and manuals, but the rest simply isn't enough for a card in this class. When you look at the bundle, you might think it catered to the backup-freak.

Design/Layout: 4
Here, the card is spot-on. Everything's in the right place, all the components are placed well, and the only minus I see, is the fact that the CMOS-battery is in a quite odd place.

BIOS/Software: 3
The BIOS is nice, filled with settings and possibilities. It does a fine job with explaining settings and the possibility of simply letting the BIOS handle your tweaking, is a nice touch for the lazy crowd. The same can't unfortunately be said about the bundled software. Some of it is incompatible with eachother, for reasons unknown they chose to put 2 anti-virus programs in there, and the overclocking utility crashes the computer whenever you change something.

Performance: 4
If I could give a 4.5, I would have. The board performs well, no doubt about it. It's right up there with other boards in the same class, even surpassing them at some points. In the 3d-tests it performed remarkably well, good news for gaming-enthusiast and bench-fanatic alike. Its overclocking capabilites are somewhere around the middle for X38-based boards, and I'm sure that with a little tweaking and patience you could go even further than I have.

Price: 4
The board can be found at 1599,- DKK, which is a very good price. It performs well at stock, it is solid, and it has the amount of bling you would expect from a board in this class.  And if you take the time to figure out the perks, odds and ends of the BIOS, you end up with a solidly overclocking motherboard..

 

 

Eskimow
 
Overclocker
Tilføjet:
12-11-2007 21:02:48
Svar/Indlæg:
431/38
ARRGH de samme klamme kulører som altid, GIGABYTE FÅ STYR PÅ FARVERNE :no:


#2
CF
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-11-2007 21:53:50
Svar/Indlæg:
4689/105
#1 Netop, det er også den eneste grund til at jeg ikke valgte et P35-Board fra Gigabyte. Ser man bort fra at deres boards er grimme, så laver de jo ellers nogle fremragende bundkort.

Det lyder mærkeligt at X38-Boards ikke kan komme så højt op i FSB. Det er nok bare nogle bios-updates der skal til.


Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
12-11-2007 21:56:06
Svar/Indlæg:
14078/622
Synes da ikke det er galt. 🙂

Synes det var meget værre, da de lavede et 975X med blå vintunneller. Det lignede noget fra BR legetøj, og larmede som en støjsuger. 😐


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-11-2007 22:51:11
Svar/Indlæg:
23132/740
-> #3

Dem: http://www.au-ja.de/bilder/press/Gigabyte975x.jpg
- ? Enig. Det var også noget af det mærkeligste. Endda også i forhold til sin tid 😕


DjeavleN
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-11-2007 03:53:47
Svar/Indlæg:
2946/206
Så igen, hvor meget ser man på sit bundkort til dagligt?


krikke
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-11-2007 05:17:32
Svar/Indlæg:
2335/16
#5 Nemlig. Nogen kigger åbenbart hver dag. 😛

#0
En ellers fin test,Jeg savner dog en oversætelse i afsnittet Specifikationer.
Da alle nu engang ikke er lige skrappe til eng. og slet ikke det tekniske.
Men okay som der også bliver skrevet, længe leve dovenskaben 😉


Mapples
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-11-2007 05:46:20
Svar/Indlæg:
6181/270
ville i da hellere have bundkortet i en lortebrun farve? 🤣

nice test


1holmes
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-11-2007 09:01:56
Svar/Indlæg:
1375/88
Det er en helt fin test. Når du er færdig med kortet, må du da gerne sende det til mig som en julegave. 🤣


jAMBAZZ
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-11-2007 01:16:05
Svar/Indlæg:
156/18
Til skribenten: Er du sikker på at Gigabytes LAN Teaming ikke blot er standard Teaming, dvs. til redundans; Dvs, de repræsenteres i OS'et som ét netkort, og går det ene netkort i stykker så tager den anden over? Cheers for en god anmeldelse ellers! Kom til at grine lidt hver gang der stod noget om CrAzY-CoOL-CooLiNg og HypER-QuaD-TrIplE-PhASE-POWER :D


DTU_XaVier
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-11-2007 02:31:47
Svar/Indlæg:
2786/120
#9, taget direkte fra Gigabyte's hjemmeside:

"Doubles the bandwidth
The GA-X38-DQ6 with Teaming functionality enabled allows the 2 single connections to act as a single connection for twice the bandwidth, improving overall throughput with lower CPU utilization.

Network fault tolerance
Prevents network downtime by transferring the workload from a failed port to a working port. "

Det kan selvfølgelig være jeg har misforstået det, og der skal sidde to LAN-stik i computeren, men princippet holder 😛


jAMBAZZ
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-11-2007 12:19:54
Svar/Indlæg:
156/18
#10, det lader til at man vælger enten-eller, lidt ligesom forskellen mellem RAID 0 og 1 🙂 Cool