Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: OCZ
DK distributør: OCZ

Introduktion

 

Denne gang skal vi kigge på OCZ's nye Vertex 2 SSD. Hvis nogle synes at navnet Vertex lyder bekendt, så er dette også korrekt. OCZ lancerede tilbage i foråret 2009, deres første Vertex SSD der skulle tage kampen op mod Intel's SSD'er. Den nye Vertex 2 skal igen i kamp mod Intel og deres X25-M SSD. OCZ har denne gang allieret sig med en ny spiller på SSD-markedet, eller rettere på SSD-controller-markedet. Den nye allierede hedder Sandforce og har formået, i løbet af ganske kort tid, at skabe stor opmærksomhed om deres SF-1200 og SF-1500 controllere.

Grunden til opmærksomheden er, at disse nye controllere minimerer den skrivetid og det "slid" som opstår i takt med en SSD bliver fyldt op med data. Et andet tiltag, som sikkert vil undre de fleste, er afskaffelsen af den traditionelle cache. I stedet for vil Sandforce controlleren benytte noget af den oprindelige plads på SSD'en som en buffer. Eksempelvis er vores testeksemplar udstyret med 128 GB plads, men controlleren benytter de 28 GB af dem som "cache". Dette tiltag er med til at bringe ydelsen på SSD'en op, altså højere read og write hastigheder.

Vi har derfor fra redaktionens side skruet forventningerne op til denne nye SSD fra OCZ.
  

 

Siden august 2000, hvor en gruppe PC entusiaster grundlagde OCZ, har man stilet efter af producere markedets bedste RAM, ud fra parolen om at entusiaster ved hvad entusiaster vil have. Sidenhen er porteføljen af produkter udvidet til bl.a. at omfatte ting som strømforsyninger, køle-komponenter, styre-enheder og noget så usædvanligt som gør-det-selv bærbare computere. Kundesupporten hos OCZ er en ting som der er gjort noget ekstra ud af. Læs bare hvad OCZ selv skriver om deres support: "Our customer service department is filled with customer satisfaction fanatics who will refuse to let you be unsatisfied" - så er stilen ligesom lagt, og vores forventninger kan med rette sættes i vejret.

Vi starter på næste side, med generel information om hvad en SSD reelt er for en lagerenhed.

SoundWave
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-05-2010 13:50:47
Svar/Indlæg:
2961/101
Lækker disk.

På siden om SSD'en i praksis står der i bunden:
På næste side tager vi et kig på Intel SSD'ens specifikationer

Nu har du sikkert bare kopieret din tekst fra tidligere artikel, men det bør måske lige rettes rigtigt til?! 🙂


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af SoundWave d. 30-05-2010 13:51:02.


Morpheus@HOOD
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-05-2010 14:25:04
Svar/Indlæg:
637/63
#1

Hov, jeg har vist sovet lidt der, det er rettet nu. 😴

Mvh Ronni


vildand
 
Enthusiast
Tilføjet:
31-05-2010 09:51:08
Svar/Indlæg:
6/0
"tommelfingerreglen er at man uden at ændre på antallet af chips, kan halvere kapaciteten, for teoretisk set at fordoble ydelsen. Når man skalerer på denne måde hedder det data striping, og det kan bedst sammenlignes med traditionel RAID 0."

...Så vidt jeg ved halverer man ikke kapaciteten ved data striping... man fordeler bare data på flere fysiske enheder og opnår dermed højere tilgangshastighed?! Ved mirroring derimod, halvere man kapaciteten, fordi den ene halvdel synkroniserer med den anden ?!

..Eller er jeg helt forkert på den ?!N/A
 
Enthusiast
Tilføjet:
31-05-2010 11:22:27
Svar/Indlæg:
221/2
Super artikel, spændende at se hvad der sker med disse SSD'er!

Et lille men: Jeg kunne godt tænke mig at der en anden gang var inkluderet en eller anden reference mekanisk disk i bench'ene, så vi almindelige dødelige også har noget at relatere til 😛


Chrisp
 
Elitebruger
Tilføjet:
31-05-2010 20:26:10
Svar/Indlæg:
617/52
tænker: hvorfor X25-V
ville testresultaterne mon se markant anderledes ud hvis der blev anvendt en intel X25-M i stedet for...?
www.bildelestore.dk